Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Vanhusten laitoshoitoa puretaan, ratkaisuna palvelukortteli

Hoivatilat Oy

Vanhusten laitoshoitoa puretaan, ratkaisuna palvelukortteli

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2015 klo 09:00
Julkaisija: Hoivatilat Oy

Sosiaali- ja terveysministeriön suositusten mukaan 17 000 vanhusta on palautettava takaisin aktiiviseen elämään. Tulevaisuuden Suomi ei voi hoitaa vanhuksia laitoksissa, sillä se on passivoivaa ja kallista. Ratkaisu haasteeseen voisi olla kodinomaista ja itsenäistä asumista tukeva palvelukortteli. 

Ikääntyvässä Suomessa on nykyisillä resursseilla kyettävä selviämään noin kaksinkertaisesta vanhusmäärästä seuraavien kymmenien vuosien aikana. Jotta tavoitellut säästöt saavutetaan, on uudistettava tavat tuottaa tarvittavat palvelut.

”Ikäihmisten hoidossa edessä on todellinen murros”, toteaa hoivapalveluihin tarvittavien tilojen tuotattamiseen erikoistuneen Hoivatilat Oy:n toimitusjohtaja Jussi Karjula.

Aalto-yliopiston ja sairaanhoitopiirien tunnuslukuprojektin tutkimuksen mukaan yksi merkittävimmistä uudistuksista tulee olemaan vanhusten tuetun itsenäisen asumisen kehittäminen.

 

Palvelukortteli mahdollistaa kodinomaisen asumisen

Tutkimusryhmän visiossa soveltuvat asunnot ja tarvittavat palvelut niputtuvat palvelukortteleiksi. Näin palvelut ovat saatavilla rollaattorietäisyydellä ja tarjonnan suuntaaminen koko ympäristöön ennaltaehkäisee ikääntyvien eristäytymistä. Kokeiluluontoisesti tällaisia kokonaisuuksia onkin yksittäisiin kuntiin jo toteutettu ja kokemukset ovat olleet erinomaisia.

”Jotta palvelukortteliajattelu saadaan tehokkaasti käyttöön, olemme kehittäneet siihen selkeän ja suoraviivaisen toteutusmallin”, kertoo Hoivatilat Oy:n Karjula.

Hoivatilat Oy:n palvelukortteliin tilat kootaan tarvittavien palvelujen mukaan. Pienimmillään kortteli voi muodostua kahdesta yksiköstä, kuten Lahteen Vallesmanninkadulle parhaillaan rakentuvassa kohteessa. Lahden korttelissa yhdistyvät ikäihmisten hoivakoti ja lasten päiväkoti.

”Palvelukortteli-mallilla voidaan toteuttaa vaikka kokonainen asuinalue palveluineen”, Karjula visioi ja huomauttaa, että valmistelut sellaisesta on jo käynnistetty Oulussa.

 

Hoivatilat Oy lanseerasi uuden palvelukortteli-konseptinsa tänään Kuntamarkkinoilla Helsingissä.

Lahden Vallesmanninkadulle rakentuu Hoivatilat Oy:n tuottama palvelukortteli, jossa yhdistyvät ikäihmisten hoivakoti ja lasten päiväkoti. Toiminta korttelissa käynnistyy vuodenvaihteessa 2015-2016

Kuvateksti:

Lahden Vallesmanninkadulle rakentuu Hoivatilat Oy:n tuottama palvelukortteli, jossa yhdistyvät ikäihmisten hoivakoti ja lasten päiväkoti. Toiminta korttelissa käynnistyy vuodenvaihteessa 2015-2016.

Lähde: Kinnula, Malmi, Vauramo: Sisältöä sote-uudistukseen. Tunnuslukuja terveydenhuollon suunnitteluun. Kunnallisalan kehittämissäätiö. 2014.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Hoivatilat Oy, tj Jussi Karjula, jussi.karjula@hoivatilat.fi, p. 040 773 4054

Liitetiedostot

Hoivatilat Oy on Suomen ainoita päivä- ja hoivakotikiinteistöjen tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen erikoistuneita yrityksiä. Tänä vuonna Hoivatilat Oy tuottaa noin 20 tilat erilaisille hoivapalveluille ja jatkaa kaikkien tuottamiensa kohteiden aktiivisena omistajana.

www.hoivatilat.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs