Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » VANHOJEN ASUNTOJEN KAUPPAMÄÄRÄT LISÄÄNTYIVÄT ALKUVUONNA SUOMESSA

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry

VANHOJEN ASUNTOJEN KAUPPAMÄÄRÄT LISÄÄNTYIVÄT ALKUVUONNA SUOMESSA

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 17:11
Julkaisija: Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry

Loppukeväästä kiinnostuksen lisäys kohdistunut etenkin vanhoihin rivitaloihin ja omakotitaloihin

Käytettyjen kerros-, rivi- ja omakotitalojen kauppa jatkoi vahvistumistaan alkuvuonna Suomessa: kauppamäärä kasvoi tammi-toukokuussa 2015 yhdellä prosentilla edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL.

”Selkein piristysruiske on nyt saatu käytettyjen omakotitalojen kauppaan, joka lisääntyi tammmi-toukokuussa 5,3 prosenttia. Myös vanhat rivitaloasunnot ovat kiinnostaneet alkuvuonna selvästi edellisvuotta enemmän ja niiden kauppa lisääntyi reilu 2 prosenttia. Vanhat kerrostaloasunnot puolestaan ovat menneet kaupaksi alkuvuonna viimevuotiseen tahtiin”, luonnehtii tilannetta KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila.  

Tammi-toukokuussa vanhoja kerrostaloasuntoja välitettiin yhteensä 11045, vanhoja rivitaloja 4170, ja vanhoja omakotitaloja noin 4285 kappaletta. 

Toukokuun osalta käytettyjen asuntojen kaupat lisääntyivät vuodentakaisesta toukokuusta 1,22 prosenttia. Eniten kasvua tapahtui käytettyjen rivitalojen kauppamäärässä, joka oli vuoden takaista 5,4 prosenttia suurempi. Käytettyjen omakotitalojen kauppamäärä kasvoi lähes 4 prosenttia ja kerrostaloasuntojen reilut 0,5 prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi KVKL:n valtakunnallisesta kauppahintapalvelusta. 

”Kauppaluvut kertovat yleisen aktiviteetin lisääntymisestä Suomen asuntomarkkinoilla. Kuluvan vuoden toukokuu on ollut monelle kiinteistönvälitysyritykselle toiveita herättävä ja joillekin jopa vilkkain kauppakuukausi pariin viime vuoteen. Positiivinen kauppavire tuntuisi jatkuneen myös kesäkuun puolella. Kuluttajien luottamus on ollut viime aikoina vahvistumaan päin ja tämä heijastuu myös asuntomarkkinoille”, arvioi Jukka Malila loppukevään tilannetta Suomessa.

 

Lisätiedot:

Jukka Malila
toimitusjohtaja, CEO
Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL ry/
Central Federation of Finnish Real Estate Agencies KVKL
+358-50-5112100
e-mail: jukka.malila@kvkl.fi
twitter:@JukkaMalila

 

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto (KVKL) on kiinteistönvälitysalan yritysten ja järjestöjen valtakunnallinen etu- ja kattojärjestö Suomessa. Keskusliiton jäseniä ovat  suomalaisen kiinteistönvälitysalan keskeiset toimijat eli Aktia Kiinteistönvälitys Oy, Kiinteistömaailma Oy, OP-Pohjola ryhmä, Realia Group Oy, Remax Suomi sekä Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry. Järjestö edustaa noin 80 prosenttia kiinteistönvälitysalan ammattilaisista Suomessa. 

KVKL:n tavoitteena on edistää ja kehittää kiinteistönvälitysalan tutkimusta ja koulutusta sekä alan eettistä ja juridista sääntelyä sekä asioita ja hankkeita, joilla varmistetaan alan ammattilaisten parempi osaaminen, alan yritysten kehittyminen ja sitä kautta entistä turvallisempi asuntokauppa Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs