Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Vammaispalvelut luovat uusia tapoja yhteisöllisyyden lisäämiseksi

Lahden kaupunki

Vammaispalvelut luovat uusia tapoja yhteisöllisyyden lisäämiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2016 klo 09:47
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden vammaispalvelut kehittää itsenäistä asumista valtakunnan linjausten mukaisesti, jossa tuki annetaan asiakkaiden kotiin heidän tarpeidensa mukaisesti. Suuri ongelma itsenäisesti asuvilla vammaisilla henkilöillä on yksinäisyys ja kuulumattomuus lähiyhteisöihin. Yksinäisyydestä johtuva turvattomuus lisää alttiutta syrjäytyä. Englannista saatujen hyvien kokemusten innostamina Lahden vammaispalvelut kehittävät uudenlaisia tapoja luoda erilaisia yhteisöjä.

Lahden Ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi opiskeleva Oskari Hämäläinen on asunut vuoden alusta vuokralla Kaviokadulla, jossa asuu vammaispalvelujen asiakkaita. Osan vuokrasta Oskari korvaa tekemällä yhdessä asukkaiden kanssa asioita, joista asukkaat ovat kiinnostuneita. Oskari on aloittanut tutustumisen talon muihin asukkaisiin ja heidän elämäänsä keskustelemalla sekä kartoittamalla heidän toiveitaan.

Tarkoituksena ei ole korvata vammaispalvelujen tukiohjaajien käyntiä, vaan lisätä sisältöä ja iloa asukkaiden elämään. Toiminta on samalla osa Oskarin opintoja.

Vammaispalveluilla on tarkoitus laajentaa toimintaa myös muihin vammaispalvelujen asuntokohteisiin.

Lisätietoja:
Lahden kaupungin vammaispalvelut
Palveluesimies Katja Takala
p. 044 416 3440, katja.takala@lahti.fi

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs