Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Valtiovarainministeriö selvitti, kuinka kunnat mittaavat palvelujensa tuottavuutta ja laatua

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö selvitti, kuinka kunnat mittaavat palvelujensa tuottavuutta ja laatua

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2014 klo 15:43
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö on kartoittanut kaikkien Suomen kuntien tuottavuus- ja tuloksellisuustoimia nyt ensimmäistä kertaa. Aikaisemmin asiaa on kyselty vain 20 suurimmalta kaupungilta.

Kunnilta kysyttiin toimista, jotka liittyvät muun muassa päätöksentekoon, tuottavuuden ja tuloksellisuuden mittaamiseen sekä asiakaslähtöisyyteen palvelujen järjestämisessä. Lisäksi kysyttiin henkilöstön roolista tuottavuuden ja tuloksellisuuden tekijänä.

Kyselyyn vastasi noin 31 prosenttia kunnista, joissa asuu hieman alle 65 prosenttia Suomen väestöstä.

Tärkeimmät kunnissa käytetyt tuottavuuden ja tuloksellisuuden mittarit liittyvät talouden seurantaan, hyvinvointiin, työ- ja asiakastyytyväisyyteen sekä palvelujen käytön ja kustannusten kuvaamiseen.

Suurimpina haasteina nähdään mittareiden määrittelyn vaikeus sekä ajan puute. Lähes kaikki vastaajat pitivät kansallisten vertailukelpoisten mittareiden kehittämistä tärkeänä.

Yli 85 prosentilla vastanneista kunnista tavoitteet tuottavuuden kehittymiselle sisältyvät kunnan strategiaan. 90 prosentilla vastanneista kunnista tavoitteet sisältyvät kunnan talousarvioon.

Kyselyn tuloksia esiteltiin kuntatuottavuuden seminaarissa, joka järjestettiin 12. kesäkuuta. Kyselyn yhteenveto ja seminaarin esitykset ovat luettavissa kuntatuottavuuden tietopankissa www.kuntatuottavuus.fi

Seminaarin tallenne

Lisätietoja:

ylitarkastaja Suvi Savolainen, puh. 02955 30122
neuvotteleva virkamies Anne-Marie Välikangas, puh. 02955 30020

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs