Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Valtiovarainministeri Antti Rinne vierailulla Lahdessa

Lahden kaupunki

Valtiovarainministeri Antti Rinne vierailulla Lahdessa

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2014 klo 15:18
Julkaisija: Lahden kaupunki

Valtiovarainministeri Antti Rinne vieraili Lahdessa keskiviikkona 22.10. ja tapasi myös kaupungin johtoa. Tapaamisessa käytiin läpi Lahden ajankohtaisia asioita. Tapaamisen yhteydessä ministeri Rinne arvioi, että Lahden eteläiselle kehätielle löytyy hallituksessa yhteistä tukea.

Vierailulla kaupungintalossa keskeisenä teemana oli Lahden työllisyys- ja elinvoimaohjelma. Lahden kokonaistyöttömyys on pitkään ollut noin 5 prosenttiyksikköä valtakunnallisen keskiarvon yläpuolella. Erityisen huolestuttavia ovat korkealle tasolle jäänyt nuorisotyöttömyys sekä jyrkästi noussut pitkäaikaistyöttömyys. Työmarkkinatuen maksuvastuiden suunniteltu muutos ja kuntien maksuvastuun kasvattaminen nostaa Lahden kaltaisten kaupunkien menoja voimakkaasti ilman, että kaupunki saisi valtiolta konkreettisia uusia mahdollisuuksia vähentää työttömyyttä.

Valtiovarainministerille esiteltiin myös valtatie 12:n eteläisen kehätien suunnitelmia ja Lahden radanvarren alueen kehittämistä. Valtatie 12 on valtakunnallinen itä-länsisuuntainen päätieyhteys, joka kulkee tällä hetkellä kansallisesti merkittävällä pohjavesialueella Lahden tiiviin keskustan eteläosan läpi. Tiesuunnitelma valmistuu vuonna 2015 ja hanke on sijoitettu liikennepoliittisessa selonteossa hankekoriin 2. Lahden kaupunki toivoo, että valtio osoittaa määrärahat Lahden eteläisen kehätien toteutukseen vuodesta 2018 alkaen. Valtiovarainministeri Antti Rinteen mukaan on täysin perusteltua, että hanketta viedään eteenpäin nopealla aikataululla.

Matkakeskuksen osalta käytiin läpi tarvetta rakentaa liityntäpysäköinti, johon valtio voisi osallistua osoittamalla määrärahan joko suoraan budjetista tai omistajaohjauksella alueen keskeisen maanomistajan, VR Yhtymä Oy:n kautta.

Lisäksi esillä oli Lahden kaupunginvaltuuston päätös sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisen suuntautumisesta tulevaisuudessa Helsinkiin. Päivänä aikana ministerin vierailukohteina olivat myös mm. Peikko Group Oy ja Kemppi.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta
050 63 895

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs