Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Valtio tukee Lahden monitoimitalojen rakennustöitä

Lahden kaupunki

Valtio tukee Lahden monitoimitalojen rakennustöitä

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2014 klo 14:43
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki on saanut yhteensä 4,4 miljoonaa euroa koulujen rakennus- ja korjaustöihin. Summa on korvamerkitty kolmelle koululle: Jalkarannan peruskouluun, Liipolan-Kaikuharjun kouluun ja Metsänkankaan kouluun. Työt valmistuvat ensi kesänä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi korjausavustusta oppilaitosten ja päiväkotien kosteusvaurioiden korjaushankkeisiin ja vaurioituneita rakennuksia korvaaviin uudisrakennushankkeisiin yhteensä 35 miljoonaa euroa. Valtakunnallisesti tarkasteltuna Lahti sai suurimman avustuspotin. Pääosa Lahden saamasta avustussummasta menee uudisrakennushankkeisiin, eli Jalkarannan ja Liipolan monitoimitalojen rakennustöihin.

Jalkarannan monitoimitalon rakennustyöt aloitettiin vuoden vaihteessa. Entisen Jalkarannan koulun tilalle rakennettavaan monitoimitaloon tulee alakoulun lisäksi päiväkoti. Hankkeen kokonaiskustannus on n. 21 miljoonaa euroa ja se sai avustusta 2,33 M €.

Liipolan monitoimitalon työt käynnistyivät kuluvan vuoden keväällä. Monitoimitaloon sijoitetaan sen valmistuttua Liipolan-Kaikuharjun alakoulu ja kaksi nykyistä päiväkotia. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat n. 15 M € ja avustusta saatiin 1,67 miljoonaa euroa.

Korjausavustusta saatiin myös Metsäkankaan koulun korjaus- ja muutostöihin, yhteensä 390 000 euroa. Rakennustyöt aloitetaan lokakuun puolivälissä ja koulurakennuksen tiloja muutetaan päiväkodin käyttöön. Hankkeen kokonaiskustannus on 3,5 miljoonaa euroa.

Lisätiedot:
rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä, 050 65 861
opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen, 044 716 1328

Monitoimitalohankkeiden edistymistä seurataan Lahti uudistuu -verkkosivuilla. 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs