Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Vaasan pääkirjaston uusi kahvila suosii lähiruokaa

Vaasan kaupunki

Vaasan pääkirjaston uusi kahvila suosii lähiruokaa

Tiedote.
Julkaistu: 09.08.2016 klo 09:00
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Vaasan pääkirjaston uudistetun Café Proosan avajaisia vietetään Taiteiden yönä to 11.8. Uuden kahvilayrittäjän toiminta perustuu lähiruokaan ja ekologisuuteen.

Vaasan pääkirjaston kahvilaa alkaa elokuussa luotsata Päivi Honkaniemi, jolla on jo ennestään lounaskuljetuksia ja catering-palveluita tarjoava yritys. Kirjaston kahvilassa panostetaan nyt lähiruokaan.

- Hankin raaka-aineet aina mahdollisuuksien mukaan lähialueen tuottajilta. Esimerkiksi savulohi tulee Sundomista. Myös tuotteiden tuoreus on minulle tärkeää, ja teen esimerkiksi lounassalaatit aina asiakkaan tilauksesta, kertoo Honkaniemi.

Café Proosassa on tarjolla muun muassa lounassalaatteja ja keittoa, piirakoita, ruokaisia sämpylöitä ja panineja sekä smoothieita ja muita terveellisiä välipaloja. Tavallisen ja erikoiskahvien kanssa on tarjolla erilaisia leivonnaisia. Honkaniemi käyttää lähileipomoiden tuotteita sekä leipoo itse, ja tekee lisäksi alusta asti itse esimerkiksi salaatinkastikkeet.

- Kirjastossa käy paljon lapsiperheitä, joten myös heidät huomioidaan valikoimassa, Honkaniemi lupaa.

Pidemmät aukioloajat

Pääkirjaston kahvila on 11.8. alkaen avoinna maanantaista torstaihin klo 10–18 sekä perjantaisin klo 10–17. Syyskuun alusta alkaen pääkirjasto on taas avoinna myös lauantaisin, ja samoin on myös kahvila.

- Kahvilan aukioloajat laajenevat, millä vastaamme asiakkaidemme toiveisiin. Kahvilan konsepti eli ekologisuus ja lähialueen tuotteiden käyttö sopii erittäin hyvin yhteen kirjaston arvojen kanssa, kertoo kulttuuri- ja kirjastotoimen johtaja Marita Ahola.

Lisätietoja antavat:

  • yrittäjä Päivi Honkaniemi, 0400 299 817, roosa.ross@gmail.com
  • kirjastotoimen apulaisjohtaja Marja Mikola, 040 169 4438, marja.mikola@vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs