Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Vaasalaiset mukaan osallistumisohjelman viimeistelyyn

Vaasan kaupunki

Vaasalaiset mukaan osallistumisohjelman viimeistelyyn

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2016 klo 12:11
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Vaasan kaupungin osallistumisohjelman luonnos on valmistunut ja sitä voi kommentoida 9.10. asti. Osallistumisohjelmalla pyritään vahvistamaan kuntalaisten osallistumisen ja vaikuttamisen keinoja, tuomaan ne jokaisen ulottuville ja kannustamaan kuntalaisia käyttämään niitä.

Osallistumistoimikunta päättää osallistumisohjelmasta lokakuussa. Pian valmistuvaa ohjelmaa on valmisteltu vuorovaikutteisesti. Toimikunta on kuullut eri ryhmiä ja asiantuntijoita sekä vaasalaisia, siitä miten suoraa demokratiaa voitaisiin toteuttaa Vaasassa. Nyt on aika kommentoida ohjelman keskeisintä osuutta. Siihen on koottu vuosille 2017—2020 ajoittuvia toimenpide-ehdotuksia, joilla esiin tulleisiin osallistumisen ja vaikuttamisen haasteisiin pyritään vaikuttamaan.

Ohjelma tukee vanhaa ja luo uutta

Osallistumisohjelman toteutuksen esitetään tapahtuvan vaiheittain. Jo tänä vuonna on aloitettu olemassa olevien osallistumistapojen kehittäminen, joka jatkuu ensi vuonna. Vuosina 2017-18 kokeillaan uusia kanavia ja tapoja esimerkiksi yhteistyössä korkeakoulujen kanssa. Vuosina 2018-20 vakiinnutetaan ja kehitetään edelleen osallistumisen toimintatapoja.

Vahvistettavia, jo käytössä olevia tapoja vaikuttaa, ovat mm. valtuuston kyselytuntien ja asiakasraatien järjestäminen sekä vaasalaisten kannustaminen äänestämään kunnallisvaaleissa.

Uusia, pilotoitavia tapoja osallistua, olisivat mm. osallistuvan budjetoinnin kokeilu, sähköisen asioinnin tukihenkilötoiminta eli digituutorointi sekä Wasacafe-keskustelutilaisuudet eri aiheista.

Kommentoi ja vaikuta!

Osallistumisohjelman esitykseen toimenpiteistä voi tutustua kaupungin www-sivuilla www.vaasa.fi/osallistumisohjelma. Kommentteja voi jättää 9.10.2016 mennessä osoitteeseen wasacafe@vaasa.fi

Ohjelmaesitys menee marraskuussa kaupunginhallituksen käsittelyyn ja joulukuussa kaupunginvaltuustoon.

Lisätietoja antavat:
toimikunnan puheenjohtaja Anita Niemi-Iilahti, p. 040 555 93 82
toimikunnan sihteeri Marjo Mäki-Krekola, p. 040 487 9194

 

Liitetiedostot

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs