Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Uudistuneisiin nuorisovaltuustovaaleihin etsitään ehdokkaita

Vaasan kaupunki

Uudistuneisiin nuorisovaltuustovaaleihin etsitään ehdokkaita

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2016 klo 09:00
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Nuorisovaltuuston vaalit uudistuvat Vaasassa. Ensimmäistä kertaa ehdolle voivat asettua kaikki 13–20-vuotiaat vaasalaiset nuoret. Marraskuussa järjestettävien vaalien ehdokkaiden etsintä käynnistyy 5.9.

Aiemmin yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset nimesivät omien oppilaidensa joukosta ehdokkaansa nuorisovaltuustoon.

- Uudistuksen ansiosta kaikilla nuorilla on nyt mahdollisuus asettua ehdolle ja tulla valituksi, vaikka ei juuri tällä hetkellä olisikaan kirjoilla missään oppilaitoksessa, kertoo nuorisoasiainkoordinaattori Aino Paavola Vaasan kaupungin nuorisopalveluista.

Ehdokkaaksi voi ilmoittautua netissä osoitteessa www.vaasa.fi/nuorisovaltuusto, koulujen kautta tai nuorisotalo Kultsalla.

Vaalibiisiä etsitään kilpailulla

Nuorisopalvelut käynnistää syyskuun alussa myös biisikisan, jolla etsitään nuorten itse tekemää kappaletta viralliseksi vaalibiisiksi nuorisovaltuustovaaleihin.

Kappaleen toivotaan kertovan jollain tapaa nuorten voimasta, vaikuttamismahdollisuuksista tai niiden puutteesta. Kappaleen kielen voi valita vapaasti. Voittaja julkistetaan lokakuun alussa.

Nuorten ääni esiin päätöksenteossa

Nuorisovaltuustovaalien ehdokaslista julkistetaan lokakuun puolivälissä, ja itse vaalit järjestetään 8.–9.11. Äänioikeus on jokaisella 13–20-vuotiaalla vaasalaisella, ja äänestys tapahtuu kouluilla sekä Kultsalla.

Nuorisovaltuuston tavoitteena on tuoda nuorten näkökulmaa esiin päätöksenteossa. Nuorisovaltuuston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus lautakuntien kokouksissa, ja jäsenten tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin, ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä tehdä aloitteita ja kannanottoja.

Nuorisovaltuustoon valitaan 22 varsinaista jäsentä ja kymmenen varajäsentä. Jatkossa vaalit järjestetään kahden vuoden välein.

Lisätietoja antaa: nuorisoasiainkoordinaattori Aino Paavola, 040 744 6904, aino.paavola@vaasa.fi

Liitetiedostot

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs