Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Uudet bussiaikataulut voimaan 11.8.

Lahden kaupunki

Uudet bussiaikataulut voimaan 11.8.

Tiedote.
Julkaistu: 08.08.2014 klo 08:30
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden seudun joukkoliikenteessä alkoi 1.7.2014 uusi ajanjakso. Heinäkuun aikana matkustajilta saatiin paljon palautetta, jonka avulla palvelutasoa parannettiin entisestään 11.8. alkavalle talvikaudelle.

Joukkoliikenneuudistuksessa vaihtuivat bussien linjanumerointi ja osa reiteistä. Uudistuksessa vaihtui myös kalusto ja seudulla kulkeekin 75 täysin uutta päästövaatimukset täyttävää sinisävyistä bussia. Suurin muutos vietiin läpi kesäaikatauluilla ja talviaikataulut koottiin pitkälti käyttäjien palautteen pohjalta.

Talviaikataulu on voimassa 11.8.14–30.5.15. Reitit ja ajoajat voi tarkistaa koteihin jaetusta aikatauluvihkosesta tai LSL:n verkkosivuilta www.lsl.fi.

Lisää helpotusta työmatkoihin

Alkavalla kaudella bussiliikenteeseen tulee enemmän vuoroja palvelemaan koululaisten ja työmatkalaisten liikkumistarpeita. Palautteen perusteella vuoroja lisättiin etenkin aikaisiin aamuihin, jotta yhteydet paranevat esimerkiksi työmatkajuniin. Myös Hollolan kirkonkylän ja Heinolan aikatauluja muutettiin matkustajille tutumpaan muotoon.

Kesän jälkeen myös linjojen määrä lisääntyy. Aikatauluun on saatu täysin uusia linjoja ja palautettu vanhoja tuttuja. Bussit kulkevat 11.8. alkaen mm. Lahti–Vääksy -välillä, suoraa reittiä Heinolan ja Päijät-Hämeen keskussairaalan välillä (87) sekä laskijoiden iloksi rinnekauden ajan Messilään (1M).

Reittiopas neuvoo oikean linjan

Uudistuksen myötä käyttäjät voivat myös suunnitella ja tarkistaa matkustusreitin nopeasti missä ja milloin tahansa. Sähköinen reittiopas kertoo myös pysäkkikohtaisesti seuraavat lähtevät vuorot.

Paikallisliikenne vie matkustajat lähes kaikilla reiteillä Lahden Matkakeskukseen. Matkakeskus toimii tulevaisuudessa joukkoliikenteen solmupaikkana yhdistäen lähi- ja kaukoliikenteen sekä bussi- ja junaliikenteen saumattomasti yhteen. Paikallisbussit hyödyntävät Vesijärvenkadun ja Mannerheiminkadun pysäkkejä, eivätkä jatkossakaan aja Matkakeskuksen laiturialueelle.

Lisätiedot:
Joukkoliikennelogistikko Lauri Jorasmaa, 050 398 5575 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs