Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Uudelle kauppatorille suunnitellaan valokaivoa

Lahden kaupunki

Uudelle kauppatorille suunnitellaan valokaivoa

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2014 klo 10:41
Julkaisija: Lahden kaupunki

Toukokuussa valmistuvalle Lahden kauppatorille suunnitellaan torin historiaa kuvastavaa valoteosta. Valokaivoksi kutsuttu teos on graniittinen kivipaasi, jonka pinnalla valojen avulla kuvataan historiallinen Lahden kartta kauppatorin kohdalta.

- Valokaivo reagoi kosketukseen. Jos kosketat sitä kädellä tai astut sen päälle, saat aikaan veden soljumista muistuttavan liikkeen, kertoo teoksen suunnitellut arkkitehti Marjut Kauppinen.

Valokaivo toimii taide-elementtinä, kohtaamispaikkana ja esiintymiskorokkeena. Sen yläpuolelle tulee valaisin, joka muistuttaa perinteistä vinttikaivoa. Torin valaistussuunnitelmaan kuuluvat myös toria reunustavat kaarevat penkit, joiden alareunassa kulkee valojuova. Yleisvalaistus hoidetaan korkeilla pylväillä, joihin voidaan kiinnittää myös jouluvaloja ja kukkatelineitä.

Kauppatorin valaistuksen suunnittelu ei kuulunut toriparkin kokonaisurakkaan. Ideasuunnitelmat pyydettiin neljältä konsultilta, joista parhaaksi valittiin Arkkitehtitoimisto Marjut Kauppinen. Kauppatorin valaistuksen kustannusarvio on noin 195 000 euroa ilman valopenkkejä. 

Valaistussuunnitelma on esillä teknisessä lautakunnassa 18.11.

Lisätietoja:
arkkitehti Marjut Kauppinen, p. 040 702 5895
rakennuttaja Jyrki Ojala, Lahti Energia, p. 0500 937 533

Esityslista, tekninen lautakunta 18.11.2014

Kuva: Kauppatorin valaistuksen havainnekuvassa erottuu vinttikaivoa muistuttava valaisin valokaivon yllä. Kuva Arkkitehtitoimisto Marjut Kauppinen.

LahtiUudistuu.fi: Kauppatori

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs