Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Urban Health – Kaupunkilaisten hyvinvoinnin tutkimusta Pansion-Pernon alueella

Turun ammattikorkeakoulu

Urban Health – Kaupunkilaisten hyvinvoinnin tutkimusta Pansion-Pernon alueella

Kutsu.
Julkaistu: 27.02.2015 klo 09:15
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun sosionomi-, terveydenhoitaja-, toimintaterapia- ja fysioterapiaopiskelijat ovat kartoittaneet hyvinvointipalveluiden toimintaa ja asukkaiden mielipiteitä Pansio-Pernon alueella vuosina 2012, 2013 ja 2014. Osa opiskelijoista selvitti asiaa 2014 Salossa, Ollikkalan alueella. Tulokset on koottu julkaisuun Kaupunkiterveyden edistäminen – kokemuksia moniammatillisesta sosiaali- ja terveysalan koulutuksesta (Promoting Urban Health –Experiences from Developing Multiprofessional Studies in Social and Health Care Education).

Julkaisu liittyy laajempaan kansainväliseen yhteistyöhön kaupunkiterveyden kysymyksistä. Yhteistyötä on tehty vuodesta 2012 lähtien kööpenhaminalaisen Metropolia-ammattikorkeakoulun, liettualaisen Klaipedan yliopiston sekä Itämeren alueen Terveet Kaupungit ry:n kanssa. Kaupungistumisen nähdään yleisesti aiheuttavan haasteita kansalaisten hyvinvoinnille. Samanaikaisesti kaupunkimainen elämänmuoto kuitenkin mahdollistaa uudenlaista yhteisöllisyyttä.

Kirja käsittelee kaupunkilaisten hyvinvointia muun muassa maahanmuuttajien ja lasten näkökulmasta. Julkaisu on ladattavissa veloituksetta osoitteessa: http://julkaisut.turkuamk.fi/isbn9789522165459.pdf

 

TERVETULOA KUULEMAAN LISÄÄ

keskiviikkona 4.3.2015 kello 14.00-15.30

Cafe Mikaeliin (Hyrköistentie 26, Turku.

Sisäänkäynti Hövelin palvelukeskuksen pääovista)

Tapahtumassa tarjoilu!

 

Turun AMK järjestää yhdessä Itämeren alueen terveet kaupungit ry:n kanssa julkaisusta keskustelutilaisuuden, jossa kerromme myös Turun ammattikorkeakoulun Terveys ja hyvinvointi -tulosalueen opiskelijoiden erilaisista projekteista Pansio-Pernon alueella. Alueellisilla ja lähellä kansalaisia toteutettavilla projekteilla on tärkeä merkitys kaupunkiterveyden edistämisessä.


Urban Health on Aktiivinen aikuisuus -tutkimusryhmän toimintamuoto. Sen tavoitteena on innovaatiopedagogiikan edistäminen ja kaupunkiterveyden käytäntöjen kartoittaminen.


Lisätiedot:

Lehtori ja tutkimusvastaava Outi Kivinen

puh 050 598 5112

outi.kivinen@turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs