Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » UNICEFin Lasten oikeuksien vaikuttaja 2014 -tunnustus kirjastoille - lähikirjastot merkittäviä lasten palveluja

Lahden kaupunki

UNICEFin Lasten oikeuksien vaikuttaja 2014 -tunnustus kirjastoille - lähikirjastot merkittäviä lasten palveluja

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2014 klo 15:15
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kirjastot ovat merkittäviä perus- ja lähipalveluja lapsille ja nuorille.

Kirjastojen mediakasvatuksella, kirjatarjonnalla ja kirjastopalveluiden saatavuudella on suuri vaikutus lasten ja nuorten kirjallisuus- ja lukuharrastukseen sekä monilukutaitoon.

Lähikirjastojen asiakkaista puolet on lapsia. Lahden kaupunginkirjastosta lainattiin viime vuonna lähes 600.000 lasten kirjaa, joista 40 % (240.000 kpl) lähikirjastoista, 18 % (103.000 kpl) kirjastoautosta ja 42 % (252.000 kpl) pääkirjastosta. Kolmasosa Lahden kaupunginkirjaston palvelutuotannosta toteutetaan lähipalveluna.

Valtaosa Lahden kaupunginkirjaston mediakasvatus- ja tapahtumatarjonnasta lapsille ja nuorille tuotetaan lähikirjastoissa ja osallistujia on yli 8.000.

Kaikkiaan Lahden kaupunginkirjaston kirjasto- ja mediakasvatustilaisuuksiin ja - tapahtumiin osallistuu vuosittain yli 12.000 lasta ja nuorta.

Kirjastojen vaikutus lasten ja nuorten elämään yhteisöllisinä tiloina on merkittävä. Kirjastoissa luetaan läksyjä, opiskellaan, pelataan pelejä, harrastetaan musiikkia ja vietetään vapaa-aikaa.

Lisätiedot: johtava informaatikko Reija Piilola, puh. 044 416 3239.

Kuvateksti: UNICEFin Lasten oikeuksien vaikuttaja 2014 -tunnustus myönnettiin Suomen kirjastoille 18.11.2014 Lahden kaupunginkirjastossa. Kuvassa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila, kirjastotoimenjohtaja Marja Malminen, Yleisten kirjastojen neuvoston puheenjohtaja Rebekka Pilppula, Suomen UNICEFin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki, Lahden kirjaston maskotit Malla Mesikämmen ja Kuoma Repolainen.

 

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs