Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tyytyväisyys ja matkustajamäärät lisääntyneet Lappeenrannan joukkoliikenteessä

Lappeenrannan kaupunki

Tyytyväisyys ja matkustajamäärät lisääntyneet Lappeenrannan joukkoliikenteessä

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2014 klo 08:37
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Tiedotteen lopussa linkki kuvaan.)

Marraskuussa toteutetun Lappeenrannan paikallisliikenteen asiakaskyselyn mukaan joukkoliikenteen käyttäjät ovat aiempaa tyytyväisempiä palvelutasoon. Tämä näkyy myös matkustajamäärien kasvuna. 

Vastauksia kyselyyn saatiin 445 kappaletta. Lappeenrannan kaupungin toteuttama kysely on ensimmäinen uuden liikennöintisopimuksen sekä uudistetun lippu- ja hinnoittelujärjestelmän aikana toteutettu kysely. 

100 000 uutta matkaa 

Vuoden 2014 toukokuun ja joulukuun välisenä aikana paikallisliikenteessä tehdään noin 100 000 uutta matkaa vuoteen 2013 verrattuna.Tarkka luku saadaan ensi vuoden (2015) puolella. 

Lappeenrannan joukkoliikenne uudistui 1.5.2014 alkaen, jolloin Lappeenrannan paikallisliikenne muuttui kaupungin ostamaksi liikenteeksi. Autolinjat Oy on tästä lähtien liikennöinyt kaupungin määrittämillä reiteillä ja vuoroilla. Kaupunki maksaa yritykselle paikallisliikenteen liikennöinnistä liikennöintikorvauksen ja lipputulot jäävät kaupungille. 

Muutos toi useita parannuksia, kuten hinnoittelun muutokset, käytettävän kaluston nykyaikaistamisen, vaihtomahdollisuuksien lisäämisen sekä sarjalippujen ja kaupunkikortin uudistukset. 

Lappeenrannan kaupungin liikenneinsinöörin Birgitta Nakarin mukaan kaupunki arvostaa liikennöitsijänä toimivan Autolinjat Oy:n tuottamaa hyvää palvelua. 

– Myös liikennöitsijälle kuuluu kiitos asiakastyytyväisyyden lisääntymisestä. Heidän tarjoamansa laadukas palvelu ja uudenaikainen kalusto ovat olleet tärkeitä tekijöitä asiakastyytyväisyyden kehityksen kannalta, Nakari toteaa. 

Kasvua tavoiteltua enemmän 

Joukkoliikenteen kysyntä on uudistusten myötä kasvanut vuoden aikana 13 prosenttia, kun tavoitteena oli 10 prosentin vuotuinen kasvu. Tänä vuonna (2014) matkustusmäärät kasvoivat jo 1,5 miljoonasta 1,6 miljoonaan. 

Kyselyssä opiskelijat ja eläkeläiset osoittautuivat kaikkein tyytyväisimmiksi asiakkaiksi. Erityisiä onnistumisia on ollut kertalipputaksan ja 22 matkan sarjakortin uudistaminen. Lisäksi kaupunkikorttien alennukset ovat olleet matkustajien mukaan oikein suhteutettuja. Visuaalisen ilmeen päivitys ja internet-sivujen selkeyttäminen huomattiin, ja kiitosta sai myös kaluston aiempaa parempi kunto. 

Poikkeustilanteista tiedottaminen ja paikallisliikenteen jatkoyhteyksien synkronointi muun joukkoliikenteen, kuten junien ja seutuliikenteen kanssa, nousivat parannettaviksi asioiksi. 

Kehitystyötä jatketaan, mutta muutoksiakin on uudistuksen jälkeen jo tehty: Tiedottamista on parannettu selkeyttämällä kaupungin joukkoliikennesivuja. Lisäksi vaihtoyhteyksiä on muutettu joustavammiksi, kun kaikki pysäkit toimivat vaihtopysäkkeinä ja 60 minuutin vaihtoaika sisältyy kaikkiin lippuihin. 

– Erityiskiitos positiivisesta tuloksesta kuuluu kaikille matkustajille ja kyselyyn vastanneille. Ilman kyselyihin vastanneita meidän olisi vaikeaa kehittää palvelua oikeaan suuntaan, Nakari muistuttaa. 

Lisätietoja: 

Liikenneinsinööri Birgitta Nakari
puh. 040 502 5263
birgitta.nakari@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs