Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tykkääkö aasi saduista – ymmärtääkö possu runoutta?

Lahden kaupunki

Tykkääkö aasi saduista – ymmärtääkö possu runoutta?

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2016 klo 14:19
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginkirjaston työntekijät aikovat ottaa selvää, olisiko aasista, possusta tai vaikka kukosta kuuntelemaan ääneen lukemista. Kirjastovirkailijat tekevät vierailun Yli-Marolan 4H-kotieläinpihaan ja lukevat eläimille 30.6. klo 10 alkaen. Tempauksella halutaan korostaa ääneen lukemisen tärkeyttä sekä näin hauskalla tavalla antaa tietoa ja markkinoida kirjaston lukukoiratoimintaa. Lukuhetket myös videoidaan ja materiaalia käytetään kirjaston markkinoinnissa muun muassa kirjaston verkkosivuilla.

Ääneen lukemisen merkitys on lapsen kehitykselle erittäin tärkeää. Lukuhetki lisää lapsen vuorovaikutus- ja viestintätaitoja, sosiaalisuutta sekä paikallaan olon ja kuuntelun osaamista. Kirjallisuus kehittää lapsen kielitajun lisäksi myös hänen mielikuvitustaan. Ääneenlukuhetki on perheen yhteistä rauhallista aikaa, jonka valitettavasti nykyään niin usein korvaavat dvd:t, pelit ja televisio.

Lukukoiratoiminta on alun perin Yhdysvalloista kehitetty koira-avusteisen terapian muoto. Lukukoiratoiminnan tavoitteena on innostaa lapsia lukemaan tekemällä lukuhetkestä rauhallinen ja mukava tilanne koiran avulla. Koira ei arvostele lukijaa – ei pilkkaa, eikä naura virheille. Lahden kaupunginkirjastossa lukukoiratapaamiset alkoivat viime vuonna. Pääkirjaston asiakkaat eivät vielä ole oikein löytäneet lukukoirien luokse, mutta monissa lähikirjastoissa ovat lukuajat jatkuvasti täynnä.

Lisätiedot:

Kirjastovirkailija Susanna Partanen

Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

susanna.partanen@lahti.fi

044 416 4063

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs