Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tuusulanjärven eteläosan virkistyskäyttöä lisätään

Tuusulan kunta

Tuusulanjärven eteläosan virkistyskäyttöä lisätään

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2016 klo 10:01
Julkaisija: Tuusulan kunta

Tuusulanjärven eteläosan virkistyskäytöstä on valmistumassa toimenpidesuunnitelma. Tarkoituksena on parantaa järven eteläosan ja länsirannan reitistöä ja avata näkymiä järvelle. Luonnosta esitellään yleisötilaisuudessa 15. syyskuuta.

Työssä arvioidaan toimenpiteiden vaikutuksia Natura-alueelle. Samassa yhteydessä tutkitaan esteettömän reitin toteutusmahdollisuutta Koskenmäen sillalta lintutornille sekä kulkureittiä järven länsirantaa pitkin kohti Anttilanrantaa. Tarkoitus on myös siistiä Koskenmäen venerantaa ja sen viereistä puistoa sekä avata näkymiä järvelle.

Työ on jatkumoa Tuusulan viheraluestrategia- ja yleiskaavatyön yhteydessä saadulle palautteelle, jossa toivottiin Tuusulanjärven alueelle lisää kulkureittejä sekä alueen siistimistä.

– Toimenpidesuunnitelma on laadittava silloin, kun halutaan tehdä toimenpiteitä Natura-alueella. Alueen edellinen hoito- ja käyttösuunnitelma on vuodelta 2003. Se on järven eteläiseltä alueelta sen verran vanhentunut, ettei siinä esitettyjä toimenpiteitä voi enää sellaisenaan toteuttaa, Tuusulanjärven eteläosan toimenpidesuunnitelmaa valmisteleva kaavasuunnittelija Katja Gräsbeck kertoo.

Tuusulassa on käynnistymässä myös Tuusulanjärven itäisen puolen virkistyskäyttö- ja reittimahdollisuuksien suunnittelu.

Tuusulanjärvi on valittu Uudenmaan maakuntajärveksi vuonna 2011. Järvi on tärkeä virkistysalue lähiseudun asukkaille sekä kesä- että talvikautena. Lisäksi järvi tunnetaan myös Rantatien taiteilijayhteisöstään.

Tuusulanjärven eteläosan toimenpidesuunnitelmaluonnos esitellään yleisötilaisuudessa torstaina 15. syyskuuta klo 18–20 Tuusulan kunnantalolla (Hyryläntie 16, Tuusula).

Lisätietoja: kaavasuunnittelija Katja Gräsbeck, puh. 040 314 3064, katja.grasbeck(at)tuusula.fi

Tuusula on kestävästi kehittyvä kunta lentokentän läheisyydessä Helsingin metropolialueella. Luonnonläheisessä kulttuurikunnassa asuu yli 38 000 asukasta. Tuusulan keskuksia ovat Hyrylä, Jokela ja Kellokoski. www.tuusula.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs