Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tuusulan terveyskeskuksen puhelinpalvelua parannetaan

Tuusulan kunta

Tuusulan terveyskeskuksen puhelinpalvelua parannetaan

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2016 klo 18:54
Julkaisija: Tuusulan kunta

Tuusulan terveysasemien puhelinpalveluita uudistetaan helmikuussa. Uudistuksen yhteydessä puhelinnumeroita vähennetään, suurin osa puhelinnumeroista säilyy samoina kuin aikaisemminkin. Tiedote keskeisistä palvelunumeroista jaetaan jokaiseen tuusulalaiseen kotiin. Uudistus nopeuttaa ajanvaraukseen tuleviin puheluihin vastaamista, sillä puhelu siirtyy tarvittaessa ruuhkattomammalle terveysasemalle. Uuden puhelinjärjestelmän asennus tehdään 17.–18. helmikuuta ja sen yhteydessä puhelinpalveluissa voi esiintyä häiriöitä.

Hyrylän, Jokelan ja Kellokosken terveysasemien lääkärin ja sairaanhoitajan ajanvaraus ja hoidon tarpeen arviointi toimii jatkossa samassa puhelinnumerossa 09 8718 3900 ma–to klo 8–15 ja pe klo 8–14. Ajanvaraukseen otetaan yhteyttä esimerkiksi hengitystietulehduksissa, selkäkivuissa, nyrjähdyksissä ja korvatulehduksissa.

Kiireettömässä ajanvarauksessa on jatkossa käytössä vain yksi puhelinnumero. Soittaessaan kiireettömään ajanvaraukseen asiakas valitsee ennen puhelun yhdistymistä, minne terveysasemalle hän toivoo puhelun yhdistyvän. Kiireettömästä ajanvarauksesta varataan aikaa esimerkiksi pitkäaikaissairauden määräaikaistarkistuksiin, sovittuihin jälkitarkistuksiin ja todistuksiin liittyviin tarkastuksiin. Kiireettömän ajanvarauksen puhelinnumero on 09 8718 3920 ja se palvelee ma–to klo 12–15 ja pe klo 12–14.

Hyrylän, Jokelan ja Kellokosken terveysasemien lääkärien ja sairaanhoitajien ajanvarausvastaanottojen asiakaspalvelupisteet palvelevat jatkossa yhdessä puhelinnumerossa. Soittaessaan terveysaseman asiakaspalveluun asiakas valitsee ennen puhelun yhdistymistä, minne terveysasemalle hän toivoo puhelun yhdistyvän. Asiakaspalvelunumero vastaa esimerkiksi erilaisiin tiedusteluihin liittyen todistuksiin, resepteihin ja asiointiin terveysasemilla. Asiakaspalvelupisteen numero on 09 8718 3811 ja se palvelee arkisin klo 8–15.

Sairaanhoitajan puhelinneuvonta palvelee jatkossa ma–pe klo 8–8.30 ja 12–13 puhelinnumerossa 09 8718 3800. Sairaanhoitajan puhelinneuvonta auttaa, kun tarvitsee hoito-ohjeita tai neuvoja hoitoon hakeutumisesta.

Myös neuvolanhenkilökunnan tavoitettavuus puhelimitse paranee, kun asiakas voi valita, jonottaako omalle terveydenhoitajalle vai haluaako asioida jonkun muun terveydenhoitajan kanssa. Neuvolan puhelinnumerot säilyvät ennallaan, sen sijaan kasvatus- ja perheneuvolan puhelinnumerot muuttuvat. Hyrylän kasvatus- ja perheneuvolan uusi numero on 09 8718 4668 ja Jokelan kasvatus- ja perheneuvolan 09 8718 4149.

Mikäli asiakkaalla on salainen puhelinnumero tai numeron näyttö on estetty, terveysasemalta ei voida soittaa takaisin asiakkaalle, koska numero ei tallennu terveysaseman puhelinjärjestelmään.

Tiedote keskeisistä palvelunumeroista jaetaan joka kotiin

Uuden puhelinjärjestelmän avulla saadaan helpommin tilastotietoja terveyskeskuksen puhelinliikenteestä. Jatkossa pystytään seuraamaan saapuvien soittojen määrää ja keskimääräistä jonotusaikaa. Tarvittaessa puhelinpalveluaikaa tai vastaajien määrää voidaan lisätä joustavasti.

Tiedote keskeisimmistä terveyspalveluiden puhelinnumeroista jaetaan jokaiseen tuusulalaiseen talouteen. Tiedotteita on jaossa myös terveysasemilla, kirjastoissa ja apteekeissa.

Sähköinen ajanvaraus kasvattaa suosiotaan

Monia aikoja on mahdollista varata myös sähköisesti eTerveys-palvelun kautta. Palveluun kirjaudutaan omien pankkitunnusten avulla. Sähköinen ajanvaraus on käytössä osassa ajanvarauksista suun terveydenhuollossa, sairaanhoitajan vastaanotolla, sairaanhoitajan akuuttivastaanotolla, neuvolassa, diabeteshoitajalla ja depressiohoitajalla. Lisäksi eTerveys-palvelun kautta voi jättää uusittavaksi sähköisen reseptin.

Lääkärin, sairaanhoitajan ja neuvolan vastaanottoajan voi myös helposti peruuttaa sähköpostitse. Mikäli on estynyt saapumaan vastaanotolle, vastanottoaika perutaan viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 15 mennessä.

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

  • sairaanhoidon ylilääkäri Susanna Pitkänen, p. 040 314 3620
  • osastonhoitaja Armi Vanhatalo, vastaanottopalvelut, p. 040 314 3623
  • johtava hammaslääkäri Pirkko Letto, suun terveydenhuolto, p. 040 314 3603
  • perheiden terveyspalveluiden päällikkö Marketta Mattila, perheiden terveyspalvelut, p. 040 314 4449

Tuusula on kestävästi kehittyvä kunta lentokentän läheisyydessä Helsingin metropolialueella. Luonnonläheisessä kulttuurikunnassa asuu yli 38 000 asukasta. Tuusulan keskuksia ovat Hyrylä, Jokela ja Kellokoski. http://www.tuusula.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs