Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tuusulan kunnanhallitus arvioi seminaarissaan vetovoimanhankkeiden edistymistä

Tuusulan kunta

Tuusulan kunnanhallitus arvioi seminaarissaan vetovoimanhankkeiden edistymistä

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2016 klo 19:18
Julkaisija: Tuusulan kunta

Tuusulan kunnanhallitus kokoontui seminaariin 18.–19. helmikuuta Lahteen. Seminaarissa paneuduttiin Tuusulan vetovoiman kehittämiseen. Keskeisenä teemana esillä oli Rykmentinpuisto ja Tuusulan keskustan elävöittäminen. Rykmentinpuiston suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Kaavoituksen ohella myös yksittäisten kohteiden suunnittelu on käynnistynyt. 

Keskeinen vetovoimahanke on Tuusulan keskustan elävöittäminen. Kaavoituksen yhteydessä on pohdittu, miten Tuusulanväylän molemmat puolet voidaan yhdistää eläväksi keskustaksi. Keskusta-alueelle on suunniteltu useita hankkeita, jotka parantavat Hyrylän vetovoimaisuutta. Rykmentinpuistoon suunnitellaan liikekeskusta, joka parantaisi Hyrylän kaupallisia palveluita.

– Liikekeskuksen lisäksi Tuusulan keskusta-alueelle kaavaillaan mm. Tuusulan lukion uutta rakennusta ja ikäihmisten asumispalveluita tarjoavaa hyvinvointipalvelukeskusta, Tuusulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Sanna Kervinen sanoo.

Uudenlaisia asumisratkaisuja tulevaisuuden kyläkaupunkiin

Ikääntyvän väestön asumistarpeisiin Rykmentinpuistoon suunnitellaan hyvinvointipalvelukeskusta, Hypaa. Hypasta muodostuu korttelikokonaisuus, jossa asuminen ja palvelut ovat lähellä toisiaan ja jossa ikäihmiset voivat asua itsenäisesti kotona mahdollisimman pitkään. Tavoitteena on luoda itse itseään tukeva yhteisö, jonka toteuttamiseksi haetaan uudenlaisia ratkaisuja ja yhteistyökumppaneita. Hypan läheisyyteen tulee sijoittumaan myös monenlaisia harrastusmahdollisuuksia.

Tuusula on hakenut Rykmentinpuistoon asuntomessuja vuodeksi 2020. Tämän kevään aikana valmistuu Puustellinmetsän asemakaava, joka mahdollistaa asuntomessujen toteuttamisen Rykmentinpuistoon. Myös Puustellinmetsän kunnallistekniikan suunnittelu on jo aloitettu.

Uusia avauksia kestävästi kehittyvään Tuusulaan

Rykmentinpuistoon on etsitty aktiivisesti uusia energiaratkaisuja. Alueella on tutkittu mm. aurinkoenergian hyödyntämistä. Rykmentinpuistossa on suunniteltu aurinkopaneelien yhdistämistä ympäristötaiteeseen ja Kulloontien varteen on kaavailtu aurinkopaneelia, joka toimisi samalla meluesteenä.

Rykmentinpuistossa pohditaan myös vanhojen rakennusten hyödyntämistä. Tuusulan seurakunta on päättänyt muuttaa Rykmentinpuistoon ja on hankkimassa sieltä tilat omalle toiminnalleen. Entiset puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen rakennukset saneerataan seurakunnan toimintaan sopiviksi. Seurakunta on muuttamassa alueelle ensimmäisten joukossa - uudistetut tilat voisivat olla käytössä jo ensi vuoden lopussa.

Tulevaisuuden kunta esillä seminaarissa

Seminaarin toisena päivänä paneuduttiin siihen, minkälaisia ovat kuntia koskevat tulevaisuuden muutospaineet ja millainen poliittinen johtaminen ja luottamushenkilöorganisaatio parhaiten vastaisi tulevaisuuden haasteisiin.

 

Seminaariin osallistui kunnanhallitus, valtuuston puheenjohtajisto, lautakuntien puheenjohtajat, valtuustoryhmien puheenjohtajat ja johtavia viranhaltijoita.

 

Lisätietoja:

– kunnanhallituksen puheenjohtaja Sanna Kervinen p. 040 588 3416

– kunnanjohtaja Hannu Joensivu p. 040 314 3001

 

Tuusula on kestävästi kehittyvä kunta lentokentän läheisyydessä Helsingin metropolialueella. Luonnonläheisessä kulttuurikunnassa asuu yli 38 000 asukasta. Tuusulan keskuksia ovat Hyrylä, Jokela ja Kellokoski. http://www.tuusula.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs