Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tuusulalaisia kutsutaan kuntalaisten iltoihin keskustelemaan vetovoimaisen kotikunnan rakentamisesta

Tuusulan kunta

Tuusulalaisia kutsutaan kuntalaisten iltoihin keskustelemaan vetovoimaisen kotikunnan rakentamisesta

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2016 klo 16:00
Julkaisija: Tuusulan kunta

Tuusulassa järjestetään kuluvan vuoden aikana neljä kuntalaisten iltaa, joissa pohditaan vetovoimaisen kotikunnan rakentamista yhdessä asukkaiden kanssa. Ensimmäiset kuntalaisten illat järjestetään torstaina 31. maaliskuuta Kellokoskella ja tiistaina 26. huhtikuuta Jokelassa. Syksyllä kuntalaisten iltojen sarja jatkuu Hyrylässä ja Riihikalliossa.  

Kuntalaisten ilta alkaa lyhyellä katsauksella kunnan ja Kellokosken ajankohtaisiin asioihin. Avauspuheenvuoron jälkeen siirrytään vetovoimakahviloihin, jossa kahvi- tai teekupin äärellä jutellaan, miten voimme yhdessä rakentaa Tuusulasta vetovoimaista kotipaikkaa.

Tarjolla on viisi erilaista työpajaa. Tulevaisuustyöpajassa keskustellaan Kellokosken sairaalan alueen kehittämisestä ja kaavoituksesta. Mukana työpajassa ovat mm. kaavoituksen ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin edustajia. Vetovoimainen Kellokoski -työpajassa pohditaan, miten voidaan yhdessä rakentaa vetovoimaista Kellokoskea. Työpajoissa suunnitellaan myös yhdessä kuntalaisten kanssa tulevia palveluita – teemana ovat Kellokosken nuorisotilan ja -toiminnan kehittäminen ja Kellokosken koulukeskuksen ympäristön ja uuden lähiliikuntapaikan suunnittelu. Mukana on sekä nuoriso- että liikuntapalveluiden työntekijöitä. Lisäksi ideoidaan yhdessä, miten Tuusulan uudistuvista nettisivuista tulisi entistä helpommat käyttää.

– Kutsumme kellokoskelaisia keskustelemaan siitä, miten saisimme Kellokoskesta yhä paremman paikan asua ja elää. Viihtyisyys syntyy yhdessä tekemällä. Mukaan vetovoimaisen asuinpaikan tekemiseen tarvitaan kuntalaisia, paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä, Tuusulan valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg sanoo.

Tuusulan valtuuston tekemässä kuntastrategiassa on nimetty jokaiselle valtuustokauden vuodelle oma teema. Kuluvan vuoden aiheena ovat Vetovoimaiset keskukset. Lisäksi valtuusto on määritellyt yhdeksi keskeiseksi strategiseksi kehittämishankkeeksi kunnan vetovoimaisuuden kehittämisen.

Kuntalaisten illoissa on kuuntelemassa ja keskustelemassa joukko luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita. Jokaisessa kuntakeskuksessa toimivat alueelliset kehittämistoimikunnat ovat myös mukana kuntalaisten illoissa.

Pienistä kuntalaisista pidetään huolta sillä aikaa, kun vanhemmat ovat mukana keskustelemassa. Lastenhoidosta vastaa Tuusulan 4H-yhdistys.

Kuntalaisten illat järjestää Tuusulan kunta.

Ensimmäinen kuntalaisten ilta järjestetään torstaina 31. maaliskuuta klo 18 Kellokosken koulukeskuksessa (Koulutie 14). Kevään toinen ilta pidetään tiistaina 26. huhtikuuta klo 18 Jokelan koulukeskuksessa (Jyväkuja 13).

Lisätietoja: valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg, p. 040 512 3272

Tuusula on kestävästi kehittyvä kunta lentokentän läheisyydessä Helsingin metropolialueella. Luonnonläheisessä kulttuurikunnassa asuu yli 38 000 asukasta. Tuusulan keskuksia ovat Hyrylä, Jokela ja Kellokoski. www.tuusula.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs