Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tuusula mukana energiansäästöviikolla

Tuusulan kunta

Tuusula mukana energiansäästöviikolla

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2016 klo 09:36
Julkaisija: Tuusulan kunta

Tuusulan kunta osallistuu jo kolmatta kertaa valtakunnalliseen Energiansäästöviikkoon, jota tänä vuonna vietetään 10.–16.10. Viikon aikana viestitään energiatehokkuudesta ja järjestetään erilaisia tempauksia.

Kouluissa ja päiväkodeissa tapahtuu

Energiansäästöviikolla Tuusulan kouluissa vietetään ”Sähkötöntä keskiviikkoa 12.10.2016”. Päivän aikana opetus pyritään toteuttamaan mahdollisimman pitkälle ilman sähkölaitteita, esimerkiksi pitämällä osa oppitunneista ulkona luonnonvalossa. – Energiansäästöviikon jälkeen kouluille toimitetaan sähkönkulutuksen tuntiraportti, josta näkyy miten sähkötön päivä on vaikuttanut koulun sähkönkulutukseen, energia-asiantuntija Katerina Zaitseva kertoo.

Tänä vuonna Tuusulan tokaluokkalaiset pääsevät tutustumaan energian käsitteeseen, energian tuotantoon ja järkevään käyttöön sekä säästämiseen ”Hei, kaikki toimii!” -opetuspaketin myötä. Kaikille toisen luokan opettajille on tilattu energiansäästöviikoksi kyseinen opetuspaketti, jonka avulla aiheita on helppo käsitellä oppilaiden kanssa.

Päiväkodeissa energiansäästöviikolla tuunataan kierrätyslaatikoita eri jätelajeille yhdessä lasten kanssa. Näin saadaan välitettyä lapsille kestävän kehityksen ajatus jo varhaisessa vaiheessa.

Pitkäjänteistä energiatehokkuustyötä

Tuusulan kunta on tehnyt pitkäjänteistä energiatehokkuustyötä jo vuodesta 2013, jolloin kunta on solminut ensimmäisen energiatehokkuussopimuksen Työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Sopimuksen tavoitteena on energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian käytön lisääminen. Lisäksi tavoitteena oli kiinteä 4 389 MWh eli 9 %:n säästö vuoden 2008 tasosta. Tavoite on ylitetty jo vuonna 2015. Energiatehokkuussopimuksen mukaiset toimet tukevat myös Tuusulan kuntastrategian keskeisimmän arvon, kestävän kehityksen, toteuttamista. – Tänä syksynä allekirjoitetaan uusi energiatehokkuussopimus kaudelle 2017–2025, Zaitseva sanoo.

Ota talteen energiansäästövinkki

Energiansäästöviikolla tiedotetaan myös perinteiseen tapaan päivittäin energiansäästövinkkejä, jotka tänä vuonna pysäyttävät lukijat pohtimaan energiankäyttönsä vaikutuksia. Energiansäästö on pieniä tekoja, joilla on suuria vaikutuksia.

Mikä Energiansäästöviikko?

Energiansäästöviikko on vuosittain viikolla 41 toistuva kampanja, jonka aikana kiinnitetään huomioita energiansäästöön, tottumuksiin käyttää energiaa ja viestitään energiatehokkuudesta sekä kestävästä kehityksestä. Teemakampanjalla pyritään saamaan viikon aikana harjoiteltuja energiansäästökeinoja osaksi arkea – niin että niistä tulisi itsestäänselvyyksiä pitkin vuotta. http://www.energiansaastoviikko.fi

Lisätietoja: energia-asiantuntija Katerina Zaitseva, katerina.zaitseva(at)tuusula.fi

 

 

Tuusula on kestävästi kehittyvä kunta lentokentän läheisyydessä Helsingin metropolialueella. Luonnonläheisessä kulttuurikunnassa asuu yli 38 000 asukasta. Tuusulan keskuksia ovat Hyrylä, Jokela ja Kellokoski. www.tuusula.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs