Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tuusula käynnistää uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinnan

Tuusulan kunta

Tuusula käynnistää uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinnan

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2016 klo 21:17
Julkaisija: Tuusulan kunta

Tuusulassa ollaan valmistelemassa uuden sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilasjärjestelmän hankintaa. Tuusulan kunta aloittaa neuvottelut Apotti-hankkeen kanssa – tavoitteena on liittyä Apottiin tämän vuoden aikana. Kunnanhallitus päätti valmistelun aloittamisesta tiistaina 29. maaliskuuta. 

Apotissa hankitaan eri toimijoiden yhteinen asiakas- ja potilastietojärjestelmäpalvelu sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnanohjausjärjestelmäksi. Yhteisen järjestelmän avulla kehitetään yhteisiä toimintatapoja asiakaslähtöisesti ja kustannustehokkaasti. – Apotti on suuri toiminnan muutoshanke, ei pelkkä tietojärjestelmähanke, Tuusulan johtajaylilääkäri Jarmo Anttila painottaa.

Pääkaupunkiseudun kunnista Helsinki, Vantaa, Kauniainen ja Kirkkonummi ovat siirtymässä yhteiseen asiakas- ja potilastietojärjestelmään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) kanssa Apotti-hankkeen myötä. Myös muut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvat kunnat voivat liittyä Apotti-hankkeeseen.

Apotti hyödyttää kuntalaisia

Hyödyt näkyvät kuntalaiselle muun muassa sähköisen asioinnin ja yhteydenpidon helpottumisena. Kuntalaista koskevat kattavat ajantasaiset julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon tiedot ovat käytettävissä asiointi- tai hoitopaikasta riippumatta. Myös omahoito ja ajanvaraus helpottuvat.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset voivat keskittyä tärkeimpään: asiakkaaseen ja potilaaseen

Tulevaisuudessa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten käytössä on yksi, yhteinen asiakas- ja potilastietojärjestelmä, joka tukee heitä päivittäisessä työssään. Henkilöstölle jää enemmän aikaa asiakas- ja potilastyöhön, kun järjestelmästä saa reaaliaikaiset tiedot palvelu- tai hoitopaikasta riippumatta. Työ tehostuu ja yhteistyö eri toimijoiden välillä tiivistyy yhteisen järjestelmän avulla.

Uusi järjestelmä maksaa itsensä takaisin

Apotissa hankinnan aikaiset kustannukset jaetaan siten, että HUS maksaa puolet ja kunnat toiset puolet väkilukujensa suhteessa. Tuusulalle Apotin hankintakustannukset ovat noin 1,6 milj. euroa vuosittain ajoitettuna kymmenen vuoden ajalle. Nyt käytössä olevat potilas- ja asiakastietojärjestelmät maksavat Tuusulalle yli miljoona euroa vuodessa, mutta nykyisten järjestelmien kustannukset tulevat lähitulevaisuudessa kasvamaan, kun niiden käyttäjäkuntien määrä vähenee.

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmien määrä vähenee

Apotti tuo mukanaan useita erilaisia tuottavuushyötyjä. Taloudelliset hyödyt muodostuvat toimintatapojen muutoksesta ja käytössä olevan tiedon nykyistä tehokkaammasta hyödyntämisestä. Kustannushyötyjä muodostuu myös tietotekniikan hallinnan ja ylläpidon päällekkäisten kustannusten vähenemisestä. Tekninen ylläpito tulee helpommaksi, kun hankinnan myötä käytössä olevien järjestelmien määrä vähenee.

 

Lisätietoja:

-      hallinto- ja kehittämispäällikkö Päivi Klami, Tuusulan kunta, p. 040 314 3374

-      johtajaylilääkäri Jarmo Anttila, Tuusulan kunta, p. 040 314 3601

 

Lisätietoja Apotista:

http://www.apotti.fi/usein-kysytyt-kysymykset/

 

Tuusula on kestävästi kehittyvä kunta lentokentän läheisyydessä Helsingin metropolialueella. Luonnonläheisessä kulttuurikunnassa asuu yli 38 000 asukasta. Tuusulan keskuksia ovat Hyrylä, Jokela ja Kellokoski. www.tuusula.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs