Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tutustu kauppatorin pinnan suunnitelmaan

Lahden kaupunki

Tutustu kauppatorin pinnan suunnitelmaan

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2014 klo 08:42
Julkaisija: Lahden kaupunki

15.4.2014

Kauppatorin pinnan suunnitelmat ovat edenneet. Ohessa torin pinnan havainnekuva.

Kauppatori jakautuu arkitoriin ja tapahtumatoriin. Arkitorin alueelle sijoittuu pääosa normaalista torikaupasta. Arkitorin Torikadun reunalle on kaavailtu taide-elementtiä ”Valokaivoa”, joka voisi toimia myös osaltaan esiintymiskorokkeena pienille tapahtumille. Isommat tapahtumat kuten Jazztori tai Lahden Yöt sijoittuvat tapahtumatorille. Tekniikka-varaukset kuten sähkö- ja vesipisteet rakennetaan toriparkkiurakan yhteydessä. Tapahtuma-alueelle ei tule valmiita telttakiinnikkeiden varauksia, vaan tapahtumissa tullaan käyttämään järjestäjien omia tai vuokraamia painoja.

Torille palautetaan entinen torikiveys, mutta torin poikki toteutetaan esteettömiä reittejä, joissa pinta on tasainen. Esteettömien reittien materiaalina on punasävyinen graniittilaatta. Kauppatorialue rajataan entisellä harmaalla graniittikiveyksellä.

Toripinnan kiveys toteutetaan toriparkkiurakassa vielä tämän kesän ja syksyn aikana. Varsinainen torin elävöittämissuunnitelma (kukkaistutukset, penkit yms.) tullaan laatimaan keskustan yleissuunnitelman osana ja toteutus tapahtuu heti sen jälkeen kun torialue vapautuu toriparkkityömaan käytöstä, kevään ja kesän 2015 aikana. Nämä työt eivät estä kauppatorin toimintaa. Torin valaistussuunnitelma on myös työn alla ja ratkaisua esitellään vielä ennen kesää.

Torille tulee maanalaisesta pysäköintilaitoksesta neljä hissillistä porrashuonetta ja Vapaudenkadun puoleisiin porrashuoneisiin yhdistetään toritoimintojen tiloja. Torirakennusten suunnitelmat täsmentyvät kevään aikana. Valmistuessaan kaupunki vuokraa tilat toritoiminnan käyttöön.

Tähän torisuunnitelmaan voi tutustua Lahti uudistuu -sivujen Ydinkeskustan sivuilla sekä Teknisen ja ympäristötoimialan asiakaspalvelupisteessä 16.4–25.4.2014 välisenä aikana arkisin klo 8–15 os. Vesijärvenkatu 11 C.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Riitta Niskanen, p. 050 559 4200
kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, p. 050 387 8715

Tekninen ja ympäristötoimiala

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs