Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turvapaikanhakijoille valmistavan opetuksen ryhmä Jalkarantaan

Lahden kaupunki

Turvapaikanhakijoille valmistavan opetuksen ryhmä Jalkarantaan

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2015 klo 08:53
Julkaisija: Lahden kaupunki

Tapanilakodin vastaanottokeskukseen on muuttanut marraskuun aikana noin 100 turvapaikanhakijaa. Lahden kaupunki on järjestänyt vastaanottokeskuksen lapsille perusopetukseen valmistavaa opetusta Kärpäsen ja Jalkarannan koulussa. Jalkarantaan perustetaan uusi valmistavan opetuksen luokka, jossa opetus on suunniteltu alkavaksi 7.12.2015.

Tapanilakodissa on tilaa noin 200 henkilölle. Osa entisen vanhainkodin kiinteistöstä ei ole vielä valmiina turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen, mutta hieman lisäystä on tulossa. Vastaanottokeskustoimintaa pyörittää Viittakivi Oy, mikä järjestää turvapaikanhakijoille myös mm. suomen kielen opetusta.

Tapanilakodin yläkouluikäiset lapset pääsevät Kärpäsen koulun valmistavaan ryhmään. Alakoulu- ja esikouluikäisten ryhmä toimii Jalkarannan monitoimikeskuksessa ja ryhmälle rekrytoidaan parhaillaan opettajaa. Kärpäsen ja Jalkarannan kouluihin on Tapanilakodista kävelymatka.

Valmistavia ryhmiä jo 11

Lahden kaupunki perusti aikaisemmin syksyllä viisi valmistavan opetuksen ryhmää ja Jalkarannan ryhmä on kuudes. Entuudestaan Lahdessa toimii viisi valmistavaa ryhmää. Valmistava opetus on tarkoitettu oppilaille, jotka eivät puutteellisen suomen kielen taidon takia selviä lähikoulujensa opetusryhmissä. Oppilaat ovat pääosin maahanmuuttajataustaisia ja uudet kuusi ryhmää on perustettu lähes yksinomaan turvapaikanhakijalapsille. Ryhmien määrää voi olla tarve lisätä, kun Tapanilakodin koko kapasiteetti saadaan käyttöön.

Hennalan hätämajoitusyksikön esi- ja peruskouluikäiset turvapaikanhakijat pääsivät kouluun lokakuussa. Hennalassa on noin 70 oppivelvollisuusikäistä lasta ja yksiköstä on kävelymatka Kärpäsen ja Salinkallion kouluihin.

Lahden perusopetuspalveluissa ja Nastolan kouluilla suunnitellaan myös Nastolaan avattavan vastaanottokeskuksen opetustarpeita. Alustavien suunnitelmien mukaan kaksi opetusryhmää aloittaisi Nastolan Kirkonkylän koulussa tammikuussa.

Lisätiedot:
opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328
maahanmuuttajakoordinaattori Pasi Salmi, p. 050 387 8724
toimitusjohtaja Harri Sarjanoja, p. 0400 524 999 (Viittakivi Oy)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs