Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turvapaikanhakijat syysloman jälkeen kouluun

Lahden kaupunki

Turvapaikanhakijat syysloman jälkeen kouluun

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2015 klo 09:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden hätämajoitusyksikön esi- ja peruskouluikäiset turvapaikanhakijat pääsevät syysloman jälkeen kouluun. Lahden kaupunki on perustanut viisi uutta perusopetukseen valmistavan opetuksen ryhmää ja opetus alkaa 26.10. Hennalan hätämajoitusyksikössä on yhteensä 66 oppivelvollisuusikäistä lasta.

Uudet valmistavan opetuksen ryhmät perustetaan Kärpäsen kouluun ja Salinkallion kouluun. Kärpäsessä aloittaa kaksi uutta yläkouluikäisten ryhmää ja Salinkallion kouluun perustetaan kolme alakouluikäisten ryhmää. Koulut ovat kävelymatkan päässä hätämajoitusyksiköstä ja uusien oppilaiden huoltajat saavat infoa suomalaisesta koulujärjestelmästä ja perusopetukseen valmistavasta opetuksesta tällä ja ensi viikolla. Huoltajat pääsevät tutustumaan kouluihin syysloman jälkeen.

Lahden kaupungin perusopetuspalveluissa toimii tällä hetkellä viisi valmistavan opetuksen ryhmää, joissa on yhteensä noin 40 oppilasta. Nykyiset viisi ryhmää toimivat Harjun, Kärpäsen ja Mukkulan peruskouluissa. Valmistava opetus on tarkoitettu oppilaille, jotka eivät puutteellisen suomen kielen taidon takia selviä lähikoulujensa opetusryhmissä. Oppilaat ovat pääosin maahanmuuttajataustaisia.

Päätös opetusryhmien perustamisesta ja viiden opettajan sekä viiden koulukäyntiavustajan rekrytoimisesta tehtiin Lahden ja Nastolan yhdistymishallituksessa 12.10. Lahti on varannut uusiin opetusryhmiin 76 000 euroa vuodelle 2015 ja 363 000 euroa vuodelle 2016. Korvaukset saadaan takautuvasti valtionosuustilityksinä.

Noin 500 turvapaikanhakijan hätämajoitusyksikön lisäksi Lahteen on suunnitteilla noin 150-200 -paikkainen, erityisesti perheille tarkoitettu vastaanottokeskus Tapanilakodin kiinteistöön. Jos vastaanottokeskus toteutuu, tulee valmistavien opetusryhmien määrää edelleen lisätä. Lahden kaupunginhallitus käsittelee vastaanottokeskuksen vuokrasopimusta 26.10.

Lisätiedot:
opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328
maahanmuuttajakoordinaattori Pasi Salmi, p. 050 387 8724

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs