Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turun työllisyystoimikunta esittää yhdistyksille ja yrityksille tukea työllistämiseen

Turun kaupunki

Turun työllisyystoimikunta esittää yhdistyksille ja yrityksille tukea työllistämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 08.02.2016 klo 14:39
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun työllisyystoimikunta esittää liki puolta miljoonaa euroa viidelle yritykselle työllistämiseen ja työllistymisen edistämiseen. Rahoitusta esitetään perustettavalle Arbeetti Oy:lle uudenlaiseen tehostettuun tapaan työllistää erittäin pitkään työttömänä olleita, Passaa Palvelut Oy:lle pitkäaikaistyöttömien työllistämisen portaisiin, Psykologitiimi Päämäärä Oy:lle uuden valmennusmallin toteuttamiseen, Lounas-Suomen työllistäjille pitkäaikaistyöttömien aktivointiin ja työllistämiseen sekä IntoJobille yksityisille työnantajille työllistämiseen täsmävalmennuksen avulla.

Turun kaupunginvaltuusto myönsi talousarvion yhteydessä miljoonan erityistoimiin työttömyyden hoitamiseksi. Tästä summasta katetaan 0,5 miljoonaa euroa vähentämällä työmarkkinatuen kuntaosuuksiin maksettavaa korvausta. Kaupunginhallitus on aiemmin hyväksynyt tästä rahasta käytettäväksi osan Turun Seudun TST ry:n tekstiilikierrätykseen ja osan nuorten kesätyöseteleihin.

Loppurahan osalta julistettiin avoin hankehaku, jonka pohjalta työllisyystoimikunta päätti esittää edelleen kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi 490 760 euroa Turun työmarkkinatuen kuntaosuudella olevien työllistämiseen ja työllistymisen edistämiseen.

Kun lasketaan mukaan nyt rahoitettavien hankkeiden lisäksi aiemmin rahoitettavaksi päätetty Turun Seudun TST ry:n tekstiilikierrätyshanke, kaupunki käyttää näiden työllisyyttä edistävien hankkeiden rahoittamiseen 759 310 €. Näiden hankkeiden on tarkoitus aktivoida 405 työmarkkinatuen Turun maksuosuuksilla olevaa ja siten säästää pelkästään Kela-maksuosuuksista jo tänä vuonna 

809 663 euroa. Kun lisäksi otetaan huomioon työllistyvien maksamat verot ja kaupungin säästöt työmarkkinatuesta, kaupungille työllistämistoiminta tällä määrärahalla on erittäin kannatettavaa.

Samassa kokouksessa työllisyystoimikunta päätti avustaa kolmannen sektorin työllisyyshankkeita 230 370 eurolla ja työttömien ruokalatoimintaa 87 500 eurolla.  Näillä työllisyyshankkeilla on tarkoitus aktivoida 1 400 työtöntä, joista turkulaisia on 1 200. Näiden hankkeiden osalta päärahoitus tulee valtion työllistämistuesta.

Työllisyystoimikunta päätti samalla, että jatkovalmistellaan lisämäärärahaesitystä, jolla voidaan rahoittaa vielä muitakin yhdistysten ja yritysten työllistämishankkeita, jotka auttavat työllistymistä ja tuovat säästöä työmarkkinatuen kuntaosuuksiin.

Lisätiedot:

Asian valmistelija palvelujohtaja Mika Helva p. 040 124 6498, mika.helva@turku.fi
Työllisyystoimikunnan puheenjohtaja Toni Eklund 040 593 1929 toni.eklund@turku.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs