Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turun terveystarkastajalle vakava kirjallinen varoitus Al Chibib -tapauksessa

Turun kaupunki

Turun terveystarkastajalle vakava kirjallinen varoitus Al Chibib -tapauksessa

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2016 klo 22:02
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun kaupunki on antanut vakavan kirjallisen varoituksen terveystarkastajalleen, koska tämä on kertonut kaupungin terveysvalvonnan toiminnasta epäasiallisia ja virheellisiä väitteitä. Varoitus liittyy kaupunginvaltuuston varavaltuutettu Ahmed Al-Chibibiin, joka julkaisi You Tubessa huhtikuun alussa nauhoitteen terveystarkastajan ja Al-Chibibin puhelinkeskustelusta. Nauhoitteessa terveystarkastaja Jari-Pekka Tulonen arvosteli epäasiallisesti esimiehensä, ympäristöterveydenhuollon johtaja Liisa Palmun toimintaa.

Tulonen on esittänyt julkisuuteen saatetussa puhelinkeskustelussa epäasiallisia ja virheellisiä väitteitä Turun kaupungin terveysvalvonnan toiminnasta. Epäasialliset ja virheelliset väitteet ovat vahingoittaneet Turun kaupungin mainetta ja antaneet kuvan siitä, että Turun kaupungin terveysvalvonnan toiminta on epäluotettavaa ja ohjattavissa ulkopuolisin sekundäärisin motiivein. Tulosen toiminta on ollut erityisen moitittavaa ja selkeästi ristiriidassa sen kanssa, mitä hänen asemassan olevalta viranhaltijalta voidaan viranhaltijalain mukaan edellyttää.

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain mukaan viranhaltijan on toimittava tehtävässään tasapuolisesti ja käyttäydyttävä asemansa ja tehtävänsä edellyttämällä tavalla. Laissa edellytetty asianmukaisen käyttäytymisen velvoite koskee suhdetta hallinnon asiakkaisiin, oman työyhteisön muihin jäseniin sekä itse työnantajaan luottamushenkilöineen.

Viranhaltijaa, joka on laiminlyönyt virkasuhteesta johtuvien velvollisuuksiensa täyttämisen tai rikkonut niitä, ei saa irtisanoa ennen kuin hänelle on varoituksella annettu mahdollisuus korjata menettelynsä. Varoitus annetaan virkasuhteen irtisanomisen ja saman lain mahdollistaman muuhun virkaan sijoittamisen sijasta.

Lisätietoja: Konsernihallinnon hallintoryhmän johtaja Tuomas Heikkinen, p. 050 5590 173, tuomas.heikkinen@turku.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs