Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turun seudun vierailu- ja innovaatiokeskus tulee Turku Science Parkin alueelle

Turun Teknologiakiinteistöt Oy

Turun seudun vierailu- ja innovaatiokeskus tulee Turku Science Parkin alueelle

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2016 klo 09:53
Julkaisija: Turun Teknologiakiinteistöt Oy

                                                                        Tiedote, julkaisuvapaa 28.1.2016 klo 11.00

 

Turun seudun vierailu- ja innovaatiokeskus tulee Turku Science Parkin alueelle –

Arkkitehtien ideakilpailun voittajaksi valittiin Vesa Arosuo Arkkitehdit

 Turku Science Parkiin suunnitellaan avautuvaksi vuonna 2017 pohjoismaiden ensimmäinen vierailukeskus, joka tarjoaa yrityksille uudenlaisen mahdollisuuden tuotteidensa ja innovaatioidensa esittelyyn. Uuden vierailukeskuksen myötä kaikenkokoisilla yrityksillä on mahdollisuus hyödyntää aikaisemmin vain suurten yritysten, yliopistojen tai kaupunkien yksinoikeudeksi miellettyä konseptia toimintansa tai tuotteidensa esittelyyn. Uusi vierailu- ja innovaatiokeskus aukeaa Turun elinkeinoelämän ja tutkimuksen ytimeen Turku Science Parkiin, tarjoten yrityksille oman vierailukeskuksen hyödyt ja puitteet ilman oman tilan kustannuksia.

 Vierailu- ja innovaatiokeskukseen tulee showroom, jonne yritykset voivat rakentaa oman elämyksellisen maailmansa, johdattaa vierailijan tuotantoprosessiinsa tai lanseerata näyttävästi tuotteitaan. Showroomin lisäksi vierailukeskukseen tulee kaupunkisuunnittelutila, jossa esitellään erilaisia kaupungissa toteutettavia hankkeita. Esillä ovat myös turkulaiset korkeakoulut ja niiden huippututkimus.

 – Alueen osaamista esittelevää tilaa on Turkuun kaivattu jo pitkään. Sitä on kaivattu milloin yritysneuvottelun puitteiksi, milloin kertomaan ulkomaisille sijoittajille alueen vahvuudesta ja tulevaisuuden visioista. Vierailukeskus on myös kaupunkibrandayksen työväline, joka rakentaa positiivisia mielikuvia kertomalla alueen teollisuuden tarinaa, sanoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Arkkitehdeille järjestettiin kesällä 2015 kilpailu, jossa pyydettiin ideoimaan vierailu- ja innovaatiokeskuksen arkkitehtuurista toteutusta Turku Science Parkin ytimeen. Kahdeksan työn joukosta valittiin voittajaksi Vesa Arosuo Arkkitehtien idea. Raati perusteli valintaansa seuraavilla seikoilla: Vesa Arosuon työssä huomioitiin kestävä kehitys, alueella jo olemassa oleva rakennuskanta ja tilan muunneltavuus. Alueen sisäisten kulkuyhteyksien parantaminen korostui parhaiten Arosuon ideassa, ja tilan muotokieli miellytti raatia eniten.

– Mielenkiintoisen kilpailutehtävän haasteena oli löytää looginen ja itsestään selvän oloinen ratkaisu, joka on samalla elämyksellinen. Ratkaisun tuli kuvastaa omaa aikaansa korttelissa, joka on rakentunut monien vuosikymmenien aikana. Oleva rakennuskanta asetti omat rajoituksensa mm. palo-osastointien muodossa, mutta samalla nämä rajoitukset selkeyttivät suunnittelua. Rakennuksen pyöreä muoto on looginen tällä rakennuspaikalla. Pyöreän osan lasiseinän ulkopuolella on valoteos/teräsverkko joka toimii aurinkosuojana, kuvailee Vesa Arosuo.

– Luonnollinen valinta vierailukeskuksen sijainnille oli Turku Science Park, jonne yrityspalvelut muutenkin keskittyvät. Turun Teknologiakiinteistöt Oy vastaa alueen kiinteistökehittäjänä vierailukeskuksen toteuttamisesta yhdessä Turun Seudun Kehittämiskeskuksen kanssa. Tämän hankkeen yhtenä tavoitteena onkin vahvistaa Turku Science Parkia dynaamisena yritysalueena, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Kuvapankki: http://www.businessturku.fi/www/media (Kuvien julkaisun yhteydessä mainittava Vesa Arosuo Arkkitehdit)

Lisätietoja:
Hele Kaunismäki, projektipäällikkö, Turun Seudun Kehittämiskeskus
050 559 03 74, hele.kaunismaki(a)turku.fi

Mikko Lehtinen, toimitusjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt Oy
0400 960 626, mikko.lehtinen(a)teknologiakiinteistot.fi

       

Vierailu- ja innovaatiokeskus -hanke on osa 6Aika - Avoimet innovaatioalustat kärkihankkeen Turun osatoteutusta, jota Turun Seudun Kehittämiskeskus hallinnoi. 6Aika-strategia on osa EU:n rakennerahasto-ohjelmaa ja sitä rahoittavat EU:n lisäksi maan kuusi suurinta kaupunkia sekä Suomen valtio.

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turku Science Parkissa ja Turun ydinkeskustan alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka kehittää alueiden kiinteistöjä ja palveluita sekä vuokraa toimitiloja yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön tavoitteena on olla kannattava ja kasvollinen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen Suomen parhaan ympäristön toimia ja kehittyä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:llä on noin 132 000 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa, ja tilojen keskimääräinen käyttöaste on 94,8 prosenttia. Yhtiön omistavat Turun kaupunki, Turun Seudun Osuuspankki, Eläkevakuutusyhtiö Veritas, Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet ja Stiftelsen för Åbo Akademi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs