Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turun seudun positiivisimmat palkittiin Kirjamessuilla

Turun kaupunki

Turun seudun positiivisimmat palkittiin Kirjamessuilla

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2016 klo 14:30
Julkaisija: Turun kaupunki

Vuoden positiivisin turkulainen ja vuoden positiivisin naantalilainen palkitaan Turun Kirjamessuilla sunnuntaina 2.10. Positiivareiden keskustelutilaisuuden jälkeen. Palkinnot julkistetaan noin kello 14.30–14.45.

Lehdistö on tervetullut tilaisuuteen. Palkitut ovat käytössä haastatteluita varten heti palkitsemisen jälkeen.

Paikka: Turun Kirjamessut, Turun Messukeskus / Suuri Auditorio
Aika:
Sunnuntai 2.10.2016, Positiivisin turkulainen 2016: klo 14.30-14.45 (edeltävä keskustelutilaisuus klo 13.45–14.30)

------------------------------

Esimerkkejä sisusta ja tahdonvoimasta

Turun seudun positiivisimmat henkilöt on jälleen valittu. Vuoden positiivisin turkulainen ja vuoden positiivisin naantalilainen julkistettiin Turun Kirjamessuilla Positiivareiden tilaisuudessa sunnuntaina.

Turun seudun raati perustelee valintaa Positiivareiden kriteereillä, joiden mukaan valinnassa on tärkeää, että henkilöt voivat toimia esikuvana osoittamansa tahdonvoiman, sisun ja ahkeruuden ansiosta. Positiivisten henkilöiden saavutukset ovat merkittäviä, he auttavat muita onnistumaan, ovat innostuneita, palveluhenkisiä sekä pitkäjänteisiä. Hyvin erilaisista elämäntarinoista ponnistavat palkitut ovat molemmat oman tiensä kulkijoita, jotka ovat ryhtyneet sanoista tekoihin, käyttäen positiivisuutta voimavaranaan.

Positiivisuus on asenne

Vuoden positiivisin turkulainen vuonna 2016 on Anja Hyysalo.

Anja Hyysalo työskentelee työyhteisöjen kehittämisen ja työhyvinvoinnin parissa: valmentaa esimiehiä, asiantuntijoita sekä työntekijöitä ratkaisukeskeiseen ja positiiviseen psykologiseen pohjautuvalla työotteella. Titteleitä on useita: Valtiotieteiden maisteri, Kauppatieteiden maisteri, työnohjaaja, prosessikonsultti sekä sertifioitu Business Coach Master. Hyysalon mukaan merkittävin niistä on kuitenkin äiti.

- Tärkein roolini ja tehtäväni elämässä on äiti-rooli ja koen itseni etuoikeutetuksi, kun olen saanut kasvattaa neljä ihanaa poikaa aikuisiksi. Nuorin Veikko (17) asuu vielä kotona ja käy lukiota, keskimmäiset Jaakko (19) ja Mikko (22) ovat molemmat lääkiksessä ja esikoinen Pekka (26) tunnetaan FightBackin kasvoina ja perustajana, Hyysalo kertoo. 

Julkisuudessa Anja Hyysalo tunnetaan juuri äitinä; poikansa Pekan sinnikkäänä tukijana ja kannustajana tämän lasketteluonnettomuuden jälkeen. Vakava onnettomuus ja sen jälkeinen kuntoutus on opettanut koko perheelle paljon. Hyysalon mukaan synkkinä päivinä positiivisuus on asenne, johon johtaa päätös oman suhtautumisen muuttamisesta. Aina se ei ole helppoa. Tärkeää on huomata myös elämän pienet hyvät asiat ja kiitollisuudenaiheet.

- Yksi elämää helpottava asia vaikeissa tilanteissa on ollut pohdinta siitä, voiko tilanteeseen itse vaikuttaa vai ei. Jälkimmäiseen ei kannata uhrata energiaa tai myrkyttää omaa oloaan valittamalla. Ensin mainittujen osalta voi sitten pohtia, onko asia sellainen, että haluaa yrittää vaikuttaa vai antaa asian vain olla, hän sanoo.  

Hyysalon mukaan myös omaa lasta kohdannut onnettomuus ja siitä selviäminen on auttanut laittamaan murheita uusiin mittasuhteisiin.

- Luotan myös siihen, että kaikella, vastoinkäymisilläkin, on tarkoituksensa, ja aika usein asioilla on tapana järjestyä, joten turha murehtia niitä etukäteen, hän summaa. 

Yrittäjän haaveena rauhallinen elämä

Vuoden positiivisin naantalilainen on yrittäjä David Maximilien Mbing. 43-vuotias Mbing syntyi Kamerunissa seitsenlapsiseen perheeseen ja oppi työskentelemään jo nuorena. Koulunkäynnin ohella hän työskenteli leskiäitinsä apuna myymällä hedelmiä kadulla ja toreilla. Työkokemusta karttui myös leipomoapulaisena ja sairaalan vartijana. Yrittäjyyden ensiaskeleisiin kuului elokuvateatterin perustaminen, jonka ohessa Mbing myi juomia, makeisia ja tupakkaa.

Suomeen Mbing saapui vuonna 2005, ja suoritti Tampereella suomalaisen peruskoulun sekä suomen kielen kursseja. Turkuun vuonna 2007 muutettuaan hän aloitti Turun ammatillisessa aikuiskoulutuskeskuksessa levyseppähitsaajan opinnot.

Yrityksistä huolimatta työllistyminen ei edennyt, mutta 3,5 vuotta sitten hän sai elämänsä tilaisuuden aloittaa kioskiyrittäjänä Naantalin Kultarannassa. David Maximilien Mbingin kioski on paraatipaikalla, aivan lähellä Tasavallan Presidentin kesäasuntoa.  Asiakkaita palvellaan positiivisella otteella 12 tuntia vuorokaudessa joka päivä, ympäri vuoden. Yrittäjä leipoo kaiken itse ja viikonloppuisin tarjolla on afrikkalainen seisova pöytä.

Suomen kansalaisuuden Mbing sai 4 kuukautta sitten ja suomalaisen avovaimonsa kanssa hän on seurustellut jo pitkään. Tulevaisuuden haaveensa positiivinen yrittäjä summaa näin: ”Haluan avioitua tyttöystäväni kanssa ja saada kioskini menestymään, jotta voisimme elää rauhallista suomalaista elämää.”

Vuoden Positiivisimman valinnan on ideoinut Positiivarien Juhani Töytäri, jonka toimesta valintoja on tehty jo vuodesta 1993. Valinnan tarkoituksena on yhteiskunnan haasteiden ja epävarmuuden keskellä herättää suomalaiset näkemään mahdollisuuksia ja valaa uskoa tulevaisuuteen. Tarkoituksena on edistää yhteiskunnan positiivista muutosta korostamalla positiivisuutta ja palkitsemalla onnistumisia. Vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi 2016 Positiivarit Oy ja Suomen Nuorkauppakamarit ry ovat yhdessä valinneet urheilutoimittaja Kaj Kunnaksen.

Turun seudun valitsijaraatiin ovat kuuluneet matkailujohtaja Anne-Marget Hellén (Vuoden positiivisin pomo 2008), kirjailija/kiireapulainen Pentti-Oskari Kangas sekä aiempina vuosina positiivisimpina palkittuja henkilöitä.

Vuoden positiivisimman turkulaisen palkinnon ovat aiemmin saaneet mm. taiteilija Michael Monroe (2013), tähtitieteen professori Esko Valtaoja (2014) sekä kirkkoherra Jouni Lehikoinen (2015).

Lisätietoja

Pentti-Oskari Kangas, p. 0400 221 122
Anne-Marget Hellén, p. 050 559 0499

Anja Hyysalo, p. 050 516 8224
David Maximilien Mbing, p. 040 128 0051

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs