Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turun monikulttuurisuusneuvosto tapasi puhemies Maria Lohelan

Turun kaupunki

Turun monikulttuurisuusneuvosto tapasi puhemies Maria Lohelan

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2016 klo 11:06
Julkaisija: Turun kaupunki

Viime syksynä toimintansa aloittanut Turun monikulttuurisuusneuvosto kävi eduskunnan pikkuparamentissa tapaamassa puhemies Maria Lohelaa 21.1.2016. Maahanmuuttaja-asiat ovat ajankohtaisempia kuin aikoihin ja keskustelua syntyi monesta näkökulmasta.

Puhemies kertoi vieroksuvansa ylhäältä alas tapahtuvaa sanelua ja toivoo avauksia maahanmuuttajilta itseltään. Tätä juuri tavoitellaan osittain maahanmuttajista koostuvan neuvoston työskentelyssä.

Tapaamisessa keskusteltiin kärjistyneestä keskusteluilmapiiristä kuin myös maahanmuutajien työllisyystilanteesta ja tulevista asumisjärjestelyistä. Yhtenä ongelmakohtana nähtiin se, että maahanmuuttajat nähdään liian usein yhtenä ryhmänä eikä yksilöinä.

Monikulttuurisuusneuvosto edistää maahanmuuttajien asioita

Monikulttuurisuusneuvosto vaikuttaa Turun kaupungin päätösten suunnitteluun muun muassa lausuntoja ja aloitteita antamalla. Neuvosto pyrkii myös lisäämään valtaväestön ja maahanmuuttajien vuorovaikutusta erilaisten tilaisuuksien ja toimintojen kautta.

Monikulttuurisuusneuvostossa on kaupungin luottamushenkilöitä sekä vieraskielisten järjestöjen edustajia yhteensä 14 jäsentä. Kaupunginhallitus valitsee jäsenet kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Lisätietoja: 
Turun monikulttuurisuusneuvoston vpj Heikki Hölttä, p. 050 402 7040, sposti: heikki.holtta (a) turku.fi

Lisätietoa toiminnasta: www.turku.fi/monikulttuurisuusneuvosto

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs