Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turun Logomon lainajärjestelyt kaupunginhallituksen käsiteltävänä

Turun kaupunki

Turun Logomon lainajärjestelyt kaupunginhallituksen käsiteltävänä

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2016 klo 16:27
Julkaisija: Turun kaupunki

Logomo Oy on Turun kaupungin strategiseksi osakkuusyhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 39 % ja osuus yhtiön äänivallasta 49 %. Yhtiön pääomistaja on rakennusliike Hartela Oy 61 %:n omistusosuudella.

Logomo Oy sekä sen tytäryhtiöt Logomon Veturi Oy ja Kiinteistö Oy Turun Köydenpunoja hallinnoivat ja vuokraavat Turussa sijaitsevaa luovien alojen toimijoiden keskittymää ja tapahtumakeskusta.

Logomo Oyn rakennusprojektin aloittamisen jälkeen kiinteistömarkkinat ja pankkien vakavaraisuusvaatimukset ovat kiristyneet. Logomo –konsernin rahoitus on tällä hetkellä järjestetty vuoteen 2018 asti. Kireä rahamarkkinatilanne ohjaa pitkäaikaisen rahoituksen järjestämiseen hyvissä ajoin ennen nykyisten lainojen erääntymistä.

Pitkäaikaisen rahoituksen järjestäminen

Logomo Oy:n tytäryhtiö Kiinteistö Oy Turun Köydenpunoja on saanut Handelsbankenilta vieraanpääomaehtoisen 28 miljoonan euron lainan kiinteistövakuudella. Laina erääntyy nykyisen lainasopimuksen mukaan huhtikuussa 2018.

Rahoitusneuvotteluissa on päädytty lopputulokseen, jossa Handelsbanken jatkaisi rahoitusta viidellä vuodella eli laina erääntyisi vuonna 2023. Lainan lyhennysohjelma määritettäisiin 30 vuoden mukaan. Pankin rahoituksen jatkamisen edellytyksenä on yhtiön pääomarakenteen muuttaminen.

Tämän takia Kiinteistö Oy Turun Köydenpunojan hallitus on anonut kaupungilta 4,3 miljoonan euron kertalyhenteistä lainaa, jotta pankin antaman rahoituksen osuutta voidaan vähentää. Neuvotteluissa on päädytty siihen, että kaupungin lainan korko olisi pankin myöntämää lainaa korkeampi (2,3 % eli 98.900 euroa vuodessa). Kaupungin antaman lainan korko olisi markkinaehtoinen eikä se sisällä tukea yhtiölle. Kaupungin laina erääntyisi pankin antaman lainan jälkeen. Kaupunki saisi lainalle kiinteistövakuuden eli jälkipantin pankin rahoituksen jälkeen.

Lisäksi kaupungin saamasta korosta osa eli 77.400 euroa sijoitettaisiin Logomo Oy:n vapaan oman pääoman rahastoon (SVOP). Toinen osakas eli Hartela Oy tekisi vastaavan omistusosuuttaan vastaavan 121.062 euron SVOP sijoituksen vuosittain seitsemän vuoden ajan. Sopimuksissa on myös huomioitava, että nykyinen osakas Hartela Oy voi vaihtua toiseen osakkaaseen. SVOP- sijoituksilla on tarkoitus turvata yhtiön tulevien investointien rahoittaminen.

Turun kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 5.9.2016.

Lisätietoja:

Johtaja Jukka Laiho, Turun kaupunki, p. 040 7603 999, jukka.laiho@turku.fi
Toimitusjohtaja Päivi Rytsä, Logomo Oy, p. 050 5960 773, paivi.rytsa@logomo.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs