Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turun Liikkuva koulu -harrastetoiminta tarjoaa liikunnan iloa

Turun kaupunki

Turun Liikkuva koulu -harrastetoiminta tarjoaa liikunnan iloa

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2016 klo 09:35
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun koululaiset saavat uuden mukavan tavan viettää aamu- tai iltapäivää, kun lähes 120 Liikkuva koulu -harrasteryhmää käynnistyy lokakuussa viikoilla 42 ja 43. Toiminta järjestetään koulujen omissa tiloissa ja on lapsille maksutonta. Harrasteryhmien aikataulut ovat koulukohtaisia, ja koulut tiedottavat toiminnasta oppilaita ja heidän huoltajiaan. Toimintaa on tarjolla viikoittain aina lukuvuoden loppuun saakka.

Harrastetoimintaryhmät ovat osa Turun Liikkuva koulu -ohjelmaa, joka tähtää lasten ja nuorten liikunnan lisäämiseen. Tavoitteena on kehittää peruskoulujen toimintakulttuuria liikunnallisemmaksi ja lisätä liikunnan harrastamisen mahdollisuuksia koulupäiviin ja niiden välittömään yhteyteen. Tähän työhön Turun kaupunki sai opetus- ja kulttuuriministeriöltä Suomen suurimman, 344 000 euron suuruisen, Liikkuva koulu -ohjelman kehittämisavustuksen lukuvuodelle 2016–2017.

Tähtäin perusliikuntataitojen oppimisessa

Harrasteryhmät tarjoavat jokaiselle lapselle sopivaa liikuntaa. Toiminnan perustana on yhtenäinen Turun Liikkuva koulu -harrastetoiminnan toimintamalli.

– Harrastetoiminta on sisällöltään monipuolista ja perusliikuntataitoja kehittävää. Tavoitteena on tarjota yhdessä tekemisen ja liikunnan ilon kokemuksia kaikille lapsille, kertovat Turun Liikkuva koulu -koordinaattorit Annukka Muuri ja Marie Rautio-Sipilä.

Ryhmien ohjaajina toimii sekä opettajia sekä urheiluseuroista tulevia ohjaajia. Ohjaajilla on useiden vuosien kokemus lasten ja nuorten liikunnan ohjaamisesta ja vahva liikunta-alan koulutustausta.

Myös lapsia kuunnellaan. Jokaisen harrasteryhmän sisältö suunnitellaan lasten ja nuorten toiveita kuunnellen. Lapsia tullaan osallistamaan myös Liikkuva koulu -harrastetoiminnan nimen keksimisessä.

– Turku haluaa olla jälleen edelläkävijä kuntalaisten liikunnallisen elämäntavan mahdollistamisessa. Suomalaiset liikkuvat terveytensä kannalta edelleen riittämättömästi ja näin ollen tarvitsemme rohkeaa uudistamista ja ajattelua, jotta saisimme ihmiset todella omaksumaan liikunnallisen ja terveyttä edistävän elämäntavan. Turku kaupunkina lähteekin rohkeasti ja isoin tavoittein laaja-alaisella kaupungin ja järjestöjen yhteistyöllä edistämään lasten liikunnallista elämäntapaa. Haaste on suuri, mutta pitkäjänteisellä yhteistyöllä ja resurssien oikealla kohdentamisella voimme saavuttaa merkittäviä muutoksia turkulaisessa liikunta- ja koulukulttuurissa, toteaa liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.

Lisätietoja:
Turun Liikkuva koulu -koordinaattorit
Annukka Muuri, p. 040 620 7533, annukka.muuri@turku.fi ja Marie Rautio-Sipilä, p. 040 632 9098, marie.rautio-sipila@turku.fi

Liikkuva koulu -ohjelma on Suomen hallituksen kärkihanke, jonka tavoitteena on, että jokainen peruskoululainen liikkuu vähintään tunnin päivässä. Tavoitteena on, että ohjelmasta tulee valtakunnallinen koskien kaikkia Suomen peruskouluja. Turun kaupunki sai Suomen suurimman, Liikkuva koulu -ohjelman kehittämisavustuksen lukuvuodelle 2016–2017. Turun Liikkuva koulu -ohjelmaa toteutetaan kaupungin toimialojen monialaisella yhteistyöllä. Hanketta koordinoivat Turun sivistystoimiala ja vapaa-aikatoimiala.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs