Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turun kaupungin uudistettu asukaslehti Turkuposti jaetaan koteihin tällä viikolla

Turun kaupunki

Turun kaupungin uudistettu asukaslehti Turkuposti jaetaan koteihin tällä viikolla

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2015 klo 10:00
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun kaupunki on uudistanut asukaslehtensä Turkupostin. Uudistettu lehti jaetaan 118 000 kotitalouteen, yritykseen ja kolmannen sektorin toimijalle viikon 35 aikana. Lehden painosmäärä on pysynyt samana, mutta lähes kaikki muu on uusittu.

Lehden tärkeimpänä tavoitteena on edelleenkin kertoa asukkaille kaupungin palveluista ja suunnitelmista. Lehti kokoaa kaupungin annin niin juttuina, kuvina kuin menovinkkeinä. Turkuposti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja jaetaan jokaiseen turkulaistalouteen ilmaiseksi.

– Turkupostin uudistaminen on yksi askel kaupungin viestinnän ja markkinoinnin kehittämisessä. Kaupungin ilme uudistettiin nykyaikaiseksi ja yhtenäiseksi viime keväänä, verkkosivuja kehitetään jatkuvasti ja nyt oli aika tarttua Turkupostiin – etenkin, kun lehti viettää 10-vuotisjuhlavuottaan, kertoo Turun viestintäjohtaja Saara Malila.

Uudistuksessa lehden ulkoasu on muuttunut vastaamaan kaupungin uutta ilmettä: erityisesti huomiota on kiinnitetty värimaailmaan, typografiaan sekä valokuvien ja grafiikan käyttöön.

Sisällöllisesti juttujen painopiste on muutettu entistä asukaslähtöisemmäksi. Kaupungin palveluista kerrotaan yhtä laajasti kuin ennenkin, mutta kootummin, tiiviimmin ja entistä enemmän asukkaiden, yritysten ja sidosryhmien kautta.

– Turkuposti on turkulaisten yhteinen äänitorvi: tarjoamme tietoa kaikille lapsista senioreihin, keskustasta lähiöihin, sukupuoleen ja kansallisuuteen katsomatta. Turkupostissa on runsaasti sellaista tietoa, mitä vain kaupungin oma lehti pystyy tarjoamaan, Turkupostin päätoimittaja Hannu Waher kertoo.

Turkuposti on kaupungissa erittäin luettu ja pidetty lehti. Tuoreimman lukijatutkimuksen mukaan (Taloustutkimus 2014) 84 prosenttia pitää lehteä luotettavana, 82 prosenttia tärkeänä tietolähteenä kotikaupungin asioista ja 68 prosentin mielestä Turkuposti innostaa osallistumaan tapahtumiin ja toimintaan.

Turkupostin uudistamisessa on panostettu voimakkaasti myös monikanavaisuuteen. Lehden sisältö ja arkisto löytyvät myös Turun verkkosivuilta www.turku.fi/Turkuposti, sitä jaetaan kaupungin sosiaalisen median kanavissa sekä lehdessä ohjataan systemaattisesti hakemaan verkosta lisätietoa kaupungin palveluista.

– Lupaamme tehdä jatkossakin kaikkien turkulaisten arkea koskevaa uutisointia ja esitellä kaupungin monipuolista palvelutarjontaa niin Turkupostissa kuin muissakin kaupungin välineissä, viestintäjohtaja Saara Malila sanoo.

Turkuposti on uudistettu yhteistyössä mainostoimisto Zeeland Familyn kanssa. Uudistustyö on maksanut 5040 euroa.

Uudistuksesta voi lähettää palautetta osoitteeseen turkuposti@turku.fi tai kaupungin palautepalveluun turku.fi/paikalla.

Liitteinä kuvat etusivusta ja kahdesta pääaukeamasta median käytettäviksi.

Lisätiedot:

Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila, p. 044 907 5710, saara.malila@turku.fi
Turkupostin päätoimittaja Hannu Waher, p. 050 5590 254, hannu.waher@turku.fi
Zeeland Familyn Turun toimisto, Juuso Enala, p. 0500783838, juuso.enala@zeelandfamily.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs