Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turun kaupungin palautepalvelun suosio jatkaa kasvuaan

Turun kaupunki

Turun kaupungin palautepalvelun suosio jatkaa kasvuaan

Tiedote.
Julkaistu: 02.02.2016 klo 11:42
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun kaupunki kuuntelee tarkasti kuntalaisilta saapuvaa palautetta. Kaupungin saamien palautteiden määrä on kolminkertaistunut muutamassa vuodessa.

Turun kaupungin internet-sivuilta löytyvä palautepalvelu on osoittautunut kuntalaisille tarpeelliseksi ja helpoksi tavaksi olla yhteydessä kaupunkiin. Palautepalvelu ottaa vastaan kiitoksia, moitteita ja kehittämisehdotuksia kaupungin palveluista, toiminnasta ja päätöksenteosta.

Palautepalvelussa annettu palaute ohjautuu kaupungin organisaatiossa aina oikeaan paikaan, eikä asiakkaan tarvitse tuntea kaupungin organisaatiota. Palvelu toimii myös ruotsiksi ja englanniksi. 

Saadun palautteen kautta kaupungin eri toimijat saavat nopeasti ensikäden tietoa kehittämisen kohteista ja pystyvät näin kohdentamaan tarvittavat toimenpiteet tuloksekkaasti. Lopputulos näkyy kuntalaisille entistä tehokkaampina palveluina.

Käyttäjämäärät kasvussa neljättä vuotta peräkkäin

Palautepalvelu otettiin käyttöön vuonna 2012. Aluksi se toimi Kiinteistöliikelaitoksen palveluna, jonka jälkeen sitä on laajennettu kattamaan kaikki kaupungin toimialat. Turun kaupungin toiminnan lisäksi palvelun kautta voi antaa palautetta Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen, Turun seudun joukkoliikenteen Fölin sekä Vaski-kirjaston palveluista. 

Palautepalveluun annetut palautteet ovat olleet jatkuvasti kasvussa. Vuonna 2012 palautteita annettiin 5615 kappaletta, seuraavana vuonna 7364 kappaletta, vuonna 2014 saapui 8717 kappaletta ja vuonna 2015 jo 14 409 kappaletta. Luvuissa ovat mukana myös kirjeitse tai puhelimitse jätetyt palautteet. Niistä puuttuvat sen sijaan koulujen ja vanhempien yhteistyökanavan Wilman kautta annetut palautteet sekä sosiaalisen median kautta saapuneet yhteydenotot.

 

Valtaosa saapuneista palautteista koskee liikennettä, katuja ja joukkoliikennettä. Näistä palautteista julkisiksi luokiteltuja eli palvelun internet-sivuilla luettavia on suurin osa. Kaikista palautepalveluun tulleista (n. 42 000 kpl) palautteista julkisiksi on sallittu noin 15 000 kpl. Hyvinvointitoimialan ja sivistystoimialojen piiriin kuuluvat palautteet eivät ole koskaan julkisia. Palautteen antaja määrittelee sitä antaessaan salliiko palautteen julkaisun palvelun nettisivuilla, jotta muut ihmiset pystyvät niitä lukemaan.

Palautepalvelun kautta asiakas saa vastauksen joko sähköpostilla tai puhelimitse valintansa mukaan. Palautetta voi antaa toki myös nimettömänä.

Palautteilla on vaikutusta

Saadut palautteet vaikuttavat konkreettisesti kaupungin toimintaan. Esimerkiksi puistonpenkkejä ja roskiksia koskevat investoinnit on toteutettu 80-prosenttisesti asiakaspalautteiden pohjalta ja leikkipaikkojen  leikkivälinehankinnat 60 prosentin osuudella. Puistojen peruskorjaukset, puistometsien hoito ja katuviheralueiden peruskorjaukset ohjautuvat 50-prosenttisesti saadun palautteen pohjalta.

Myös Turun Filharmoninen orkesteri tekee ohjelmistosuunnittelua ja arvioi viestintäänsä ja ravintolansa hinnoittelua sille tulleen palautteen pohjalta.

Turun kaupungin palautepalvelu:

www.turku.fi/palaute
www.turku.fi/feedbacktjansten
www.turku.fi/feedback

Lisätietoja: Suunnittelija Marjo Marjamäki, marjo.marjamaki@turku.fi, p. 040 8463 226

Liitetiedostot

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs