Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turun käsityöläismuseon tulipalon vauriot ovat melko pienet, leviämisvaara oli suuri

Turun kaupunki

Turun käsityöläismuseon tulipalon vauriot ovat melko pienet, leviämisvaara oli suuri

Tiedote.
Julkaistu: 30.01.2016 klo 11:30
Julkaisija: Turun kaupunki

Luostarinmäen käsityöläismuseossa Hansikkaantekijän verstaassa lauantaina 30.1. syttyneen tulipalon vauriot jäävät ilmeisesti melko pieniksi. Pelastuslaitos joutui paloa sammuttaakseen sahaamaan jonkin verran hirsiä, ja myös talon vesikatto on saanut vaurioita palossa. 

Palon leviämisvaara oli Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen arvion mukaan ilmeinen. Palo saatiin sammutettua nopeasti.

-Historiallisesti ainutlaatuisessa kohteessa pienenkin tulipalon vaikutukset ovat valtavat. Talot ovat korvaamattomia, sanoo Turun museokeskuksen johtaja Olli Immonen.

Turun museokeskuksen tavoite on, että rakennus korjataan ennalleen. Kaupungin museokeskuksen asiantuntijat selvittävät vaurioita parhaillaan ja niistä tiedotetaan ensi viikolla.

Luostarinmäen käsityöläismuseossa syttyi lauantaiaamuna tulipalo, joka saatiin nopeasti hallintaan. Palo syttyi Hansikkaantekijän verstaassa lauantaiaamuna kello 8:58. Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä. 

Tulipalo sai alkunsa ilmeisesti sähköviasta. Myös syttymissyytä selvitetään tarkemmin sammutus- ja raivaustöiden jälkeen.

Käsityöläismuseo on talvikauden kiinni, eikä palolla ei ole vaikutuksia museossa talvikaudella pidettäviin tilattuihin opastuskierroksiin. Museo avautuu yleisölle jälleen vapun jälkeen.

Hansikkaantekijän verstas on Turun paloa 1827 edeltävältä ajalta, verstas rakennettu vuoden 1815 jälkeen. Turun kaupunki osti talon vuonna 1914

Luostarinmäen käsityöläismuseo on kaupunkikäsityön historiaa kuvaava ulkomuseo Turun keskustassa ja ainut yhtenäinen alue joka on säilynyt Turun palosta 1827. Museon rakennuksiin on sisustettu käsityöläisten asuntoja ja toimivia verstaita.

Lisätiedot:

Museotoimenjohtaja Olli Immonen, Turun museokeskus, p. 040 350 2782

www.turku.fi/kasityolaismuseo

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs