Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turun ammattikorkeakoulussa opiskelu on jo vuosien ajan ollut kansainvälistä

Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulussa opiskelu on jo vuosien ajan ollut kansainvälistä

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2015 klo 11:55
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Vaihto-opiskelijoita mm. Espanjasta, Kiinasta ja Nepalista

Turun ammattikorkeakoulussa opiskelu on jo vuosien ajan ollut kansainvälistä

 

Salo on kansainvälinen paikkakunta, jossa asuu, työskentelee ja opiskelee suuri määrä eri kansallisuuksien edustajia. Salo on Nokian ja Microsoftinkin vaikutuksesta ollut tähän asti kansainvälinen ja monikulttuurinen kaupunki, jossa on vuosien ajan suhtauduttu suvaitsevaisesti muihin kansallisuuksiin ja kulttuureihin.

 

Tänäkin syksynä Turun ammattikorkeakoulun Salon yksikössä aloitti 21 vaihto-opiskelijaa, jotka kaikki suorittavat korkeakoulututkintoa jossain muussa maassa. He ovat tulleet Saloon korkeakoulun partneriverkoston kautta. Vaihto-opiskelijat viipyvät Salossa 3-10 kuukautta ja suorittavat tutkintoonsa liittyviä opintoja tai työharjoitteluja. Salon yksikössä vaihto-opiskelijat opiskelevat joko liiketaloutta tai terveydenhuoltoa.

 

Tänä syksynä saapuneet ovat Ranskasta, Hollannista, Saksasta, Puolasta, Tšekistä, Espanjasta ja Kiinasta. Opiskelijat rahoittavat opintonsa itse ja Euroopasta saapuvat opiskelijat liikkuvat EU:n myöntämän Erasmus+ -apurahan turvin.

 

– Opintojensa aikana he jättävät alueelle rahaa ostaessaan matkamuistoja ja palveluita. Tulevaisuudessa he todennäköisesti saapuvat tänne myös turisteina, miettii Reetta Partala Turun AMK:sta.

 

Salossa myös paljon afrikkalaista alkuperää olevia opiskelijoita

 

Vaihto-opiskelijoiden, jotka viipyvät paikkakunnalla vain joitakin kuukausia, lisäksi Salossa on runsaasti tutkintoaan englanniksi suorittavia tulevia sairaanhoitajia eri vuosikursseilla. Näissä Nursing Degree Programmeissa opiskelijoita on suomalaisten lisäksi monesta Afrikan maasta sekä mm. Nepalista, Pakistanista, USA:sta ja Italiasta. Valmistuttuaan heistä suurin osa jää työskentelemään Suomeen.

 

– Olemme täällä Turun AMK:n Salon yksikössä ylpeitä siitä, että pystymme tarjoamaan opiskelijoillemme monenlaisia mahdollisuuksia tutustumisiin eri kulttuurien välillä. Kun työskennellään yhteisten päämäärien eteen, opitaan myös huomioimaan ja hyväksymään erilaisuutta.

 

Salosta opiskelijamme lähtevät opiskelu- tai työharjoitteluvaihtoon vuosittain eri puolille maailmaa. Saksan, Hollannin, Belgian lisäksi vaihtoon lähdetään Euroopan ulkopuolelle Argentiinaan, Kanadaan, Swazimaahan sekä Thaimaahan. Näin opiskelijoilla on kansainvälisten kokemusten ja kielitaidon myötä hyvät mahdollisuudet menestyä työelämässä.

 

Lisätiedot:

Reetta Partala, kansainvälisten asioiden assistentti, Turun AMK, p. 050 598 5687

Juha Kontio, koulutusjohtaja (liiketalous), Turun AMK, p. 050 385 4122

Marjut Putkinen, koulutusjohtaja (terveysala), Turun AMK, p. 050 598 5484

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #Excellence in Action

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs