Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turku perusti mittavan yhteistyöryhmän turvapaikkatilannetta koordinoimaan

Turun kaupunki

Turku perusti mittavan yhteistyöryhmän turvapaikkatilannetta koordinoimaan

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2015 klo 16:08
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun kaupunki on perustanut laajan yhteistyöryhmän turvapaikkatilanteen koordinoimiseksi. Ryhmän tavoitteena on tilannekuvan ylläpitäminen, ajantasainen tiedonvaihto, tiedonvälitys ja asioista sopiminen eri toimijoiden kesken.

Ryhmässä on edustajat Suomen Punaisesta Rististä, Maahanmuuttovirastostosta, Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta, Lounais-Suomen poliisilaitokselta, Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselta sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä.

Turun kaupungilta mukana ovat kaikkien toimialojen edustajat sekä työllistämisen, maahanmuuton ja viestinnän asiantuntijat. Ryhmässä on mukana myös median edustajat Turun Sanomista ja Yle Turusta.

Ryhmää johdetaan Turun kaupunkikehitysryhmästä ja sen puheenjohtaja on kaupunkikehitysryhmän johtaja Pekka Sundman.  Ryhmä kokoontuu vähintään kahden viikon välein, riippuen tilanteen kehittymisestä.

Turvapaikanhakijoiden vastaanottovaiheessa päävastuu tulijoista on Maahanmuuttovirastolla ja Suomen Punaisella Ristillä vastaanottokeskusten ylläpitäjänä. Kaupungin ja muiden toimijoiden rooli vahvistuu kotouttamisvaiheessa.

Ensimmäisessä kokouksessa luotiin tilannekuva ja sovittiin jatkuvasta tiedonkulusta, seuraavaksi aletaan pohtia yhteisiä toimia. Ryhmässä sovittiin, että muita Varsinais-Suomen kuntia kannustetaan kaikin tavoin kantamaan myös vastuunsa tilanteesta.

- Eri toimijoiden yhteistyö on hyvin tärkeää tässä nopeasti muuttuvassa tilanteessa. Ryhmän kautta saamme tietoa toistemme suunnitelmista ja voimme yhdessä sopia, miten asiat hoidamme parhaiten, johtaja Pekka Sundman sanoo.

Tietoa pyritään jakamaan mahdollisimman paljon myös kuntalaisille. Kaupunki järjesti maanantaina ja tiistaina asukastilaisuudet Hirvensalossa ja Pansiossa hätämajoitusten tulemisesta alueille. Molempiin tilaisuuksiin osallistui viitisenkymmentä alueiden asukasta.

Tilaisuuksia järjestetään aina niillä alueilla, joille uutta hätämajoitusta tulee. 

Turun kaupunginhallituksen 7.9.2015 tekemän päätöksen mukaan Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin vastaanottamien turvapaikanhakijoiden hätämajoitustiloiksi osoitetaan Pernon koulu, Kastun koulu, Runosmäen koulu, Niuskalan huoltokoti, entinen retkeilymaja ja Mäntykoti. Se, missä järjestyksessä tiloja otetaan käyttöön, selviää neuvotteluissa Suomen Punaisen Ristin kanssa. Asiaan vaikuttavat muun muassa rakennuslupaprosessi ja pelastussuunnitelmien teko.

Lisätietoja:

Pekka Sundman, johtaja, Turun kaupunkikehitysryhmä, p. 040 163 1561

Maarit Luukkaa, kehittämispäällikkö, hyvinvointi ja maahanmuuttoasiat, p. 0500 825 532

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs