Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turku isännöi mittavaa kardiologian symposiumia – yleisötilaisuudessa puhujana Nobel-palkittu professori Shinya Yamanaka

Turun kaupunki

Turku isännöi mittavaa kardiologian symposiumia – yleisötilaisuudessa puhujana Nobel-palkittu professori Shinya Yamanaka

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2016 klo 12:10
Julkaisija: Turun kaupunki

Paavo Nurmen Säätiön symposiumissa 31.8.–2.9.2016 esiintyy useita maailman huippututkijoita sydänsairauksien perustutkimuksen alalta. Nobelisti, Millenium-palkittu Shinya Yamanaka puhuu avoimessa yleisötilaisuudessa Sigyn-salissa keskiviikkona klo 14.

Sydänsairaudet ovat yleisempiä kuin koskaan. Erilaisista sydänsairauksista ja rytmihäiriöistä kärsivät myös monet urheilijat. Osalla väestöä on taipumusta kovassa rasituksessa rytmihäiriöihin, jotka voivat johtaa jopa sydänpysähdyksiin ja kuolemiin.

Tätä aihetta ja tieteen uusia mahdollisuuksia käsittelee omassa puheenvuorossaan symposiumin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, Tampereen yliopiston kardiologian professori Katriina Aalto-Setälä otsikolla “Kantasoluista sydäntä – mikä merkitys potilaille tai urheilijoille”.

Symposiumin verkkosivuilla www.paavonurmi.org on video sykkivästä sydämestä, jonka sydänsolut ovat alkujaan olleet ihosoluja. Ihosolut on ns. peruutettu takaisin kantasoluiksi, minkä jälkeen kantasoluista on erilaistettu sydänsoluja.  

Defibrillaattorit ensiapuun

Paavo Nurmen Säätiö ja Paavo Nurmi Turku Oy ovat selvittäneet mahdollisuuksia lahjoittaa urheilupaikoille defibrillaattoreita. Defibrillaattori on laite, jolla sydänpysähdystilanteessa pyritään poistamaan sydämen pysäyttänyt haitallinen rytmihäiriö antamalla elvytettävälle hoitava tasavirtasähköisku.

Paavo Nurmi perusti nimeään kantavan Paavo Nurmen Säätiön oman sydänkohtauksensa jälkeen vuonna 1968 ja lahjoitti säätiölle pääomaa. Säätiö on lahjoittanut toimintansa aikana tutkijoille yli 3 miljoonaa euroa. Lisäksi säätiö on ollut perustamassa mm. Tiede-lehteä ja maailmanlaajuista, yhdeksällä kielellä toimivaa sivustoa paavonurmi.fi.

Paavo Nurmi Turku Oy on mukana järjestämässä Symposiumia yhdessä Paavo Nurmen Säätiön kanssa. Yhtiön tehtävänä on Nurmen muiston vaaliminen ja nykyaikaisen tapahtumaviikkokokonaisuuden järjestäminen yhdessä Turun kaupungin ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. 

FUTURE TECHNOLOGIES FOR HEART DISEASES
– basic pathology, diagnostics and treatment

Paavo Nurmen Säätiön XVIII Symposium Turussa 31.8.–2.9.2016

Ohjelma

ke 31.8. klo 11–13 Ukkopekan lounasristeily (80 hlöä)
ke 31.8. klo 14–18 Yleisötilaisuus Sigyn-salissa, puhujina mm. professorit Shinya Yamanaka, Kenneth Chien, Katriina Aalto-Setälä ja Jussi Huttunen. (ilmoittautuneita noin 200 hlöä)
to 1.9. ja pe 2.9. Tiedeluennot kutsutuille tutkijoille hotelli Marina Palacessa (kutsuttuja 100, joista 20 ulkomailta)

Symposiumin osallistujille järjestetään aamuisin kävely- ja juoksulenkit Paavo Nurmen jalanjäljissä.

Mediaosuus

Median edustajat voivat kuvata ja seurata yleisöluentoa. Olympiauimari Ari-Pekka Liukkonen, jonka rytmihäiriöitä on korjattu, on mahdollisesti tulossa mukaan keskiviikon yleisöluennolle.

Media voi osallistua myös Ukkopekan lounasristeilylle (ennakkoilmoittautuminen Sari Sarkaniemelle).

Symposiumin tiedot: www.paavonurmi.org

Lisätietoja

Katriina Aalto-Setälä, Kokouksen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
Professori, kardiologi, Tampereen Yiopisto ja TAYS sydänsairaala
katriina.aalto-setala@uta.fi, +358 40 582 9567

Sari Sarkaniemi, kokouksen sihteeri, suunnittelija/koordinaattori
Tampereen Yiopisto/BioMediTech/Regea kudospankki
sari.sarkaniemi@uta.fi ,+358 40 867 6089

Harri Halme, Sales, PR & Communication
harri.halme@welho.com, +358 40 7545 104
paavonurmigames.fi, paavonurmi.fi
Paavo Nurmi Turku Oy ja Paavo Nurmi Games & Festival

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs