Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tulevaisuuden työkirja auttaa nuoria työn- tai työharjoittelupaikan hakijoita

Omnia

Tulevaisuuden työkirja auttaa nuoria työn- tai työharjoittelupaikan hakijoita

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2014 klo 12:00
Julkaisija: Omnia

Uusi julkaisu Tulevaisuuden työkirja työstettiin osana Omnia-vetoista Työtaitaja-hanketta, jossa on rakennettu nuorten työllistymiseen ja työtaitoihin liittyviä tuotteita Euroopan unionin sosiaalirahaston avustuksella. Työkirja antaa nuorille eväitä työelämään hakeutumiseen: se antaa vastauksia nuorta työnhakijaa askarruttaviin kysymyksiin ja opastaa askel askeleelta onnistuneessa työnhakuprosessissa. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, jonka aloitteesta kirja syntyi, julkaisi kirjan 6.11.2014 klo 12.00 Espoon kulttuurikeskuksessa.

Tulevaisuuden työkirja tehtiin yhdessä nuorten, työnantajien, nuorten kanssa työskentelevien ja koulutuksen asiantuntijoiden kanssa. Kirjan julkaisija on Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. Oppaan esikuvana voidaan pitää Teekkarien työkirjaa, jonka käynnistysprosessissa ja menestystarinassa kaupunginjohtaja Mäkelä on myös ollut mukana.

Kaksivuotinen ESR-hanke, Työtaitaja, on perustunut tiiviiseen yhteistyöhön työnantajien kanssa. Hankkeessa on luotu nuorille Työtaitovalmennus, jonka avulla vahvistetaan työelämässä tarvittavia taitoja ammatillisen osaamisen lisänä. Toinen hankkeen aikana kehitetty merkittävä tuote on Työtaitopeli, joka parantaa työelämätaitoja, esiintymistä ja ryhmätyötaitoja. Kolmas tuote on Valmentaja-valmennus, joka auttaa nuorten kanssa toimivia asiantuntijoita antamaan Työtaitovalmennusta nuorille. Valmentajien valmennus on mahdollistanut valmennuksen käyttöönoton ja levittämisen ympäri Suomea. Kaikki kolme tuotetta on otettu aktiiviseen käyttöön ja niiden elämä jatkuu myös hankkeen loputtua.

Mukana hankkeessa ovat olleet Omnian lisäksi, TE-palvelut, Helsingin seudun kauppakamari, Espoon Yrittäjät sekä Espoon kaupunki.

Lisätietoja:

- projektipäällikkö Tiina Koivisto, Omnia, puh. 050 561 4225

Omnia vastaa jäsenkuntiensa Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen ammatillisesta toisen asteen koulutuksesta. Monialaisessa koulutuskuntayhtymässä on vuositasolla noin 10.000 ammatillisen koulutuksen opiskelijaa, joista perustutkintokoulutuksessa on noin 5.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs