Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tonttipuiden kaatolupien ruuhkaa puretaan

Lahden kaupunki

Tonttipuiden kaatolupien ruuhkaa puretaan

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2014 klo 15:42
Julkaisija: Lahden kaupunki

Maisemaa muuttavaan puiden kaatamiseen kaupungissa tarvitaan lain mukaan maisematyölupa. Tietoisuus luvan tarpeesta on lisännyt hakemusten määrää Lahden kaupungille viime aikoina. Kesänaikaisen henkilöstövajauksen vuoksi hakemusten ja tiedustelujen käsittely on väliaikaisesti ruuhkautunut. Suma puretaan lähipäivinä.

Vähäinen puunkaato ei vaadi maisematyölupaa. Toimenpiteen vähäisyyden ja luvan tarpeen arvioi kaupungin metsäsuunnittelija. Yksittäisiä ja viallisia puita voidaan yleensä kaataa ilman lupaa. Tontin kadun puolelta voi kaataa vähemmän puita kuin tontin takapihalta. Arviointi tehdään kuitenkin tapauskohtaisesti, ja siihen vaikuttavat muun muassa paikan keskeisyys ja naapuruston mielipiteet.

- Sadan puun kaataminen saattaa olla vähäistä eikä lupaa tarvita, jos puustoa on paljon ja lähistölle sijoittuvaa asutusta vähän. Toisaalta yhdenkin keskeisellä paikalla sijaitsevan arvopuun kaataminen voi edellyttää lupaa, kertoo metsäpäällikkö Anna-Maaria Särkkä.

Luvan tarve arvioidaan maisematyölupahakemuksen perusteella. Huolellisesti täytetty hakemus tarvittavine liitteineen nopeuttaa asian käsittelyä. Maisematyölupahakemus ja ohjeet sen täyttämiseen löytyvät Lahden kaupungin verkkosivuilta: Asuminen ja ympäristö > Puistot ja metsät > Lupa-asiat.

Kaupungin metsätoimi on vastannut viime aikoina myös useisiin palautteisiin, jotka koskevat metsänhoitoa kaupungin mailla. Yleisiä toiveita ovat varjostavien, roskaavien tai näköalaa peittävien puiden poisto. Nämä toiveet huomioidaan alueen metsäsuunnittelun yhteydessä, jolloin yksittäisten puiden poisto voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti. Pääsääntöisesti ainoastaan vaarallisten puiden poistot suoritetaan välittömästi.

Lisätietoja:
metsäpäällikkö Anna-Maaria Särkkä, p. 050 559 4183
metsäsuunnittelija Markus Niemelä, p. 050 559 4101

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs