Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Toimintatapoja selkeytetään ja esimiestasoja karsitaan

Lahden kaupunki

Toimintatapoja selkeytetään ja esimiestasoja karsitaan

Tiedote.
Julkaistu: 31.01.2014 klo 14:24
Julkaisija: Lahden kaupunki

Talous- ja toimintaorganisaatiotoimikunta esittää väliraportissaan kaupungin johto- ja toimintasääntöjen täysremonttia. Sen tavoitteena on parantaa joustavuutta ja tehokkuutta, jotta kaupunki voi vastata toiminnallisiin ja taloudellisiin haasteisiin.

Kaupungin peruspalvelujen kahdelle isolle palvelualueelle, sote ja sivistys, halutaan antaa mahdollisimman laaja ja nykyistä vahvempi vastuu palvelukokonaisuudesta. Johtamisjärjestelmää karsitaan siten, että toimialajohtajan alla on enintään neljä esimiestasoa.

Teknisen ja ympäristötoimialan sekä konsernipalveluiden osalta ehdotetaan uudelleenjärjestelyä, jossa kaupungin strategisen kehittämisen resursseja kootaan ja keskinäisellä työnjaolla vahvistetaan kaupunginhallituksen roolia. Organisointi noudattelee samoja linjoja kuin suurilla toimialoilla, mutta vastuualuejaossa ja johtamisjärjestelmässä otetaan huomioon yksikköjen koko ja tehtävät.

Toimikunta esittää, kaupunginhallitukselle perustetaan konserni- ja tilajaosto. Se vastaa nimensä mukaisesti konserniohjauksesta ja konsernin tila-asioista. Kaupungin Tilakeskuksen aseman mahdollinen muuttaminen jäi väliraportissa vielä auki.

Kaupunginhallituksen alaisuuteen kootaan kaupungin kehittämisresurssien ohjaus, erityisesti kaupunkipolitiikka sekä strategiset kehittämiskohteet ja -hankkeet. Uusittavalla säännöstöllä luodaan edellytykset resurssien luontevalle yhteiskäytölle ja kaupungin kehittämisestä vastaavien henkilöiden vastuuttamiselle organisaatiorajoista riippumatta.

Toimikunnan linjaukset täsmentyvät osana johtosääntöuudistusta. Muutokset on tarkoitus toteuttaa ja viedä käytäntöön vuoden 2014 aikana tai viimeistään vuoden 2015 alussa.

Talous- ja toimintaorganisaatiotoimikunta pyytää kaupunginhallitukselta jatkoaikaa vuoden 2014 loppuun saakka. Toimikunnan tehtävänä olisi seurata ja ohjata väliraportin ehdotusten täsmentämistä johto- ja toimintasääntöihin. Samalla toimikunta, jossa ovat mukana kaikkien valtuustoryhmien edustajat, seuraa ja käsittelee talouden tervehdyttämistoimenpiteiden jatkovalmistelua ja toteutusta.

Lisätietoja:
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Viljanen, 050 637 81
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 638 95

Talous- ja toimintaorganisaatiotoimikunnan väliraportti 31.1.2014

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs