Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tiirismaan koululla odotetaan ympäristöterveyden jaoston päätöksiä

Lahden kaupunki

Tiirismaan koululla odotetaan ympäristöterveyden jaoston päätöksiä

Tiedote.
Julkaistu: 20.08.2015 klo 13:50
Julkaisija: Lahden kaupunki

Tiirismaan koululla varaudutaan väistötilaratkaisuihin. Terveysvalvonta viranomaisena on selvittänyt kiinteistön omistajan Tyttökoulun Talo Oy:n kesän aikanateettämien korjausten vaikuttavuutta.

Mahdollisista kiinteistön käytön rajoituksista päättää Rakennuslautakunnan ympäristöterveyden jaosto ylimääräisessä kokouksessaan 26.8.2015. Jaoston kokouksen esityslista julkaistaan torstaina 20.8.2015 kaupungin verkkosivustolla osoitteessa www.lahti.fi > Päätöksenteko ja talous > Esityslistat ja pöytäkirjat > esityslistahaku Ympäristöterveyden jaosto.

Jaoston kokouksen jälkeen käynnistetään välittömästi päätöksen edellyttämät opetuksen järjestämiseen vaikuttavat toimenpiteet. Lahden sivistystoimialan ja Tilakeskuksen yhteistyönä on keväästä alkaen tehty väistötilaselvityksiä.

Syyslukukauden alettua Tiirismaan peruskoulussa ja lukiossa on jo tehty poikkeusjärjestelyjä. Lukion rehtori Leena Akolan ja peruskoulun rehtori Kari Turpeisen mukaan oppilaiden ja henkilöstön oireilu on kevääseen verrattuna lisääntymässä huolestuttavasti. Koulun tiloihin on toimitettu ilmanpuhdistimia. Ilmanvaihdon toimintaa tehostetaan ikkunatuuletuksella. Lisäksi joitakin toimintoja on siirretty viereisen Lotilan koulun tiloihin.

Keväällä toteutetuissa kiinteistön kuntotutkimuksissa löydettiin paljon riskirakenteita, ilmayhteyksiä maaperään, kosteusvaurioita, mikrobivaurioita rakenteista sekä poikkeavaa lajistoa joissain sisäilman mikrobinäytteissä. Kohonneita VOC-pitoisuuksia löydettiin yksittäisistä yhdisteryhmistä, mutta kokonaispitoisuudet VOC-mittauksissa olivat alle raja-arvojen.

Lahden Tilakeskus käy neuvotteluja kiinteistön omistajan kanssa peruskorjaustoimenpiteiden laajuudesta ja aikataulusta.

Tiirismaan peruskoulussa oppilaita on 675 ja henkilöstöä 67. Yleisopetuksen luokkia on 28 sekä yksi alueellinen erityisen tuen ryhmä. Tiirismaan lukion opiskelijamäärä on 425, ryhmiä 15. Opetushenkilöstöä on 30.
 

Lisätiedustelut:
Koulukiinteistöön liittyen Lahden Tilakeskus
toimitilajohtaja Mauri Koistinen, puh. 050 65862

Koulun toimintaan liittyen
rehtorit
Tiirismaan peruskoulu, Kari Turpeinen, puh. 050 559 7846
Tiirismaan lukio, Leena Akola, puh. 050 539 1680

Palveluverkkokokonaisuuteen liittyen
vastuualuejohtaja, opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen, puh. 044 716 1328
vastuualuejohtaja, lukiojohtaja Heikki Turunen, puh. 044 716 1330

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs