Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tiedekeskus Heureka syventää yhteistyötä Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kanssa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heureka syventää yhteistyötä Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2014 klo 09:56
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heurekan toiminnasta vastaava Tiedekeskussäätiö on solminut yhteistyösopimuksen tutkimus- ja opetusyhteistyön syventämisestä sekä Aalto-yliopiston että Helsingin yliopiston kanssa. Yhteistyön tavoitteena on edistää tutkijoiden ja suuren yleisön vuorovaikutusta hyödyntämällä Heurekan osaamista ja tiloja erityisesti Heurekan suunnitteilla olevan laajennuksen valmistuttua.

Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto ovat Heurekan perustajajäseniä ja edustettuina Tiedekeskussäätiön päättävissä elimissä eli hallituksessa ja valtuuskunnassa. Heureka ja yliopistot tekevät nykyäänkin yhteistyötä tieteellisen tutkimuksen popularisoinnissa suurelle yleisölle lähinnä vuorovaikutteisten näyttelyiden ja ohjelmatapahtumien avulla.

Nyt solmituilla sopimuksilla yhteistyötä on tarkoitus syventää entisestään painottuen erityisesti tutkimus- ja opetusyhteistyöhön sekä tutkijoiden ja suuren yleisön vuorovaikutukseen. Yliopistot haluavat tavoittaa erilaisia yleisöjä ja käydä aktiivista vuoropuhelua ympäröivän yhteiskunnan kanssa esimerkiksi järjestämällä tiedetapahtumia ja muuta toimintaa. Yhteistyö Heurekan kanssa tarjoaa tähän kiinnostavia ja uudenlaisia mahdollisuuksia.

Yhteistyö mahdollistaa myös sen, että yliopistojen tutkijaryhmät tekevät kenttätyötä Heurekassa ja Heurekan yleisöjen kanssa. Yliopistot voisivat tulevaisuudessa myös vuokrata Heurekan suunnitteilla olevasta laajennusosasta tutkimusryhmilleen työskentely- ja tutkimustiloja. Heureka tukee toimintaa omalla osaamisellaan lisäämällä vuorovaikutusta paikan päällä työskentelevien tutkijoiden ja Heurekan erilaisten kävijäryhmien kanssa. Joidenkin tutkijoiden kanssa on jo käyty alustavia keskusteluja siitä, miten he voisivat hyödyntää Heurekan tiloja ja yleisöjä tutkimus- ja opetustyössään.

”Syvempi yhteistyö yliopistojen kanssa mahdollistuu erityisesti sen jälkeen, kun Heurekan on saanut lisää tilaa uudistuvalle toiminnalleen. Nykyisissä tiloissa voidaan toteuttaa yhteistyötä vain rajallisesti. Suunnitteilla oleva laajennusosa odottaa Vantaan kaupungin takauspäätöstä” toteaa Heurekan toiminnanjohtaja Anneli Pauli.   

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Anneli Pauli, Heureka, anneli.pauli@heureka.fi, puh. 040 9015 330.
Vs. rehtori Ilkka Niemelä, Aalto-yliopisto, ilkka.niemela@aalto.fi, puh. 050 511 3013
Suunnittelujohtaja Jussi Karvinen, Helsingin yliopisto, jussi.karvinen@helsinki.fi, puh. 02941 22324

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs