Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » The Baltic Dialogue -seminaari Turussa 4.–5.11.2015

Turun kaupunki

The Baltic Dialogue -seminaari Turussa 4.–5.11.2015

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2015 klo 15:23
Julkaisija: Turun kaupunki

Turussa järjestetään 4.–5.11.2015 The Baltic Dialogue -seminaari. Tilaisuus on suunnattu kansainvälisyydestä kiinnostuneille opiskelijoille. Paneelien ja pyöreän pöydän keskustelijat tulevat Suomesta, Venäjältä ja Virosta. He edustavat yliopistoja, kansalaisjärjestöjä, mediaa ja julkista sektoria. Seminaariin osallistuu myös kansainvälinen opiskelijaryhmä eri puolilta Itämeren aluetta.

Ensimmäisenä päivänä keskustelujen aiheet vaihtelevat Itämeren alueen yhteistyötyönäkymistä rajat ylittävään yhteistyöhön, talouteen ja mediaan. Aiheita alustavat muun muassa professori Henri Vogt, eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä ja professori emeritus Urpo Kivikari Turun yliopistosta sekä suurlähettiläs Heikki Talvitie. Venäläisasiantuntijoita ovat muun muassa tohtori Tatiana Jurieva Moskovan valtiollisesta kansainvälisten suhteiden instituutista, tohtori Boris Kuznetsov Kansainvälisen ja alueellisen politiikan keskuksesta ja professori Stanislav Tkachenko Pietarin valtionyliopistosta.

Toisena päivänä järjestetään yleisöluento, jossa puhuvat tohtori, Baltic Sea Region Studies -ohjelman johtaja Nina Tynkkynen Turun yliopistosta ja varajohtaja Alexei Kuznetsov Venäjän tiedeakatemian Maailmantalouden ja kansainvälisten suhteiden instituutista. Luennolle on vapaa pääsy.

Tilaisuus järjestetään venäläisten Gorchakov-säätiön ja Itämeren maiden yhteistyöyhdistys Nordenin aloitteesta. Turussa yhteistyökumppaneina ovat Suomi–Venäjä-Seura ja Turun kaupunki.

Molemmat seminaaripäivät järjestetään Turun yliopiston tiloissa.

Lisätietoja: yhteysjohtaja Mikko Lohikoski, Turun kaupunki, p. 050 559 0238

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs