Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tervetuloa suunnittelemaan hyvää arkiympäristöä Runosmäen vanhuskeskuksen ympärille 19.11.

Turun kaupunki

Tervetuloa suunnittelemaan hyvää arkiympäristöä Runosmäen vanhuskeskuksen ympärille 19.11.

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2015 klo 16:09
Julkaisija: Turun kaupunki

Mitä Runosmäen vanhuskeskuksen ympäristön parantamiseksi voitaisiin tehdä? Mikä houkuttelisi ihmiset liikkumaan ja helpottaisi ihmisten kulkemista? Mikä ympäristössä tuottaisi iloa? Mitä on sinun hyvä arkiympäristösi?

Turun kaupunki haluaa, että sen asukkailla on mahdollisimman hyvä arkiympäristö. Hyvä arkiympäristö on asukaslähtöistä ympäristön hoitamista, turvallisia reittejä, esteettömyyttä ja elämyksellisyyttä. Se on esimerkiksi reittien talvikunnossapitoa, levähdyspaikkoja ja hoidettuja puistoalueita. 

Hyvä arkiympäristö tarkoittaa myös rakennetun kaupunkiympäristön hoitoa ja kunnossapitoa. Tähän liittyen on valmistunut kaupunki-infran ylläpidosta uusi tuoterakenne, mikä mahdollistaa aiempaa paremman kustannusseurannan sekä kuntalaisten aidon osallistuminen palveluiden kehittämiseen.  Kaupungin rooli nähdäänkin muuttuvan palveluntuottajasta palvelun järjestäjäksi. Hyvä arkiympäristö –projekti on kaupunkilaisten aidon osallistumisen kehittämistä. Keskeisimpänä tavoitteena on testata, kerätä kokemuksia sekä luoda monistettava malli käytettäväksi muissa kohteissa.

Asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa ratkaisuihin osallistumalla muun muassa katu- ja viheralueiden hoitoluokkien määrittelyyn ja painotuksiin. Vastaavaa poikkihallinnollista ja asukkaiden kanssa yhdessä tehtyä ylläpidon arviointia ei ole koskaan ennen tehty.

Torstaina 19.11. klo 17.30 järjestetään Runosmäen vanhuskeskuksessa tilaisuus sekä  kävely, jossa haluamme kuulla keskuksessa asuvilta, siellä vierailevilta, palveluiden käyttäjiltä, henkilökunnalta sekä Runosmäen asukkailta millainen olisi hyvä arkiympäristö Runosmäen vanhuskeskuksen ympärillä. 

Runosmäen vanhuskeskus valikoitui kohteeksi sen takia, että talossa on monenlaista kävijöitä ja toimintaa; on kuntosalilla kävijöitä, harrastuskerhoja, ruokailijoita ja omaisia. 

Kävelylle yhdessä

Vanhuskeskuksella kokoontumisen jälkeen lähdemme yhdessä kävelemään noin kilometrin mittaisen reitin. Matkan varrella pysähdellään ja keskustellaan koetusta ympäristöstä. Kävelyn jälkeen kokoonnumme takaisin vanhuskeskukselle, missä juomme kahvit ja jatkamme keskustelua. Tilaisuus kestää kello 19.00 saakka.

Kävelyreitti: 

Lähtö:     Vanhuskeskus – Veteraaninkatu – Friskinpolku – Piiparinpolku – Nuorisokeskus – Aamusoitonpolku – Stoltinkatu – Iltasoitonpolku 
Paluu:    Vanhuskeskus

Tilaisuuden järjestävät: Runosmäen vanhuskeskus, Turun Kiinteistöliikelaitos ja Turun kaupungin osallisuustoiminta

Lämpimästi tervetuloa! Kahvitarjoilu. 

Lisätiedot: ylläpitopäällikkö Mari Helin puh.  050 324 2506 ja osallisuuden erityisasiantuntija Anri Niskala puh. 050 558 9789

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs