Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tekyn uusiin tiloihin muotokuva vanhasta Lahden teknisen viraston rakennuksesta

Lahden kaupunki

Tekyn uusiin tiloihin muotokuva vanhasta Lahden teknisen viraston rakennuksesta

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2015 klo 09:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden teknisen ja ympäristötoimialan muutto uuteen osoitteeseen Askonkatu 2:een valmistuu perjantaina 27.11.2015. Toimialan yksiköt ja arkisto ovat muuttaneet porrastetusti niin, ettei yleisölle aiheudu pitkiä palvelukatkoksia.

Teknisen ja ympäristötoimialan uusiin toimitiloihin BW Tower -toimitaloon sijoitetaan kuvataiteilija Ville Rädyn maalaama muotokuva vanhasta teknisen viraston rakennuksesta. Räty kertoo toteuttaneensa muotokuvan ennemmin taiteellisesta kuin kopioinnin näkökulmasta.

"Minulle on tärkeää välittää tilasta ja tilanteesta tunne, ohikiitävä muisto, jota mielikuvitus alkaa virheellisesti korjailla", Räty kuvaa.

Räty kertoo pyrkineensä sisällyttämään teokseen teknisen ja ympäristötoimialan työnsarkaa eli rakennettua ympäristöä kaikkine vivahteineen – sisältäen myös sinne maalatut graffitit. Teoksen vihreä liikennevalo on taiteilijan oma sormenjälki ja signeeraus.

"Teoksen nimi – Sense of green light – oli viimeinen siveltimen veto teokseen. Se kuvaa vauhdikasta liikenteen virtaa rakennuksen edustalla. Samalla se kuvaa tekyn työntekijöiden kykyä arvottaa, mille rakennusprojektille ja hankkeelle voidaan missäkin vaiheessa antaa myöntävä vastaus", taiteilija kertoo.

Uusissa toimitiloissa on haluttu kunnioittaa vanhaa virastorakennusta teettämällä muotokuvan pohjalta toimiston lasiseiniin visuaalista yhtenäisyyttä ja työrauhaa luovat ikkunateippaukset.

Liitteenä kuva Ville Rädyn teoksesta Sense of green light

Lisätietoja

Laatupäällikkö Anne Jaakkola
anne.jaakkola@lahti.fi, 050 559 4089

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs