Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tekyn asukaskyselyyn voi vastata myös verkossa

Lahden kaupunki

Tekyn asukaskyselyyn voi vastata myös verkossa

Tiedote.
Julkaistu: 04.08.2015 klo 10:40
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin teknisen ja ympäristötoimialan 22. asukaskysely on käynnistynyt. Tällä viikolla kyselylomakkeen saa lähes 1 600 lahtelaista, jotka on valittu satunnaisotannalla. Mukana on noin 2 % kunkin kahdeksan suuralueen 18–70 -vuotiaasta väestöstä. Lahden kaupunki on vuodesta 1993 lähtien hankkinut asu­kaskyselyjen avul­la tietoa teknisten ja ympäristöpalvelujen tasosta.                            

Kyselyssä tiedustellaan asukkaiden tyytyväisyyttä teknisiin palveluihin, ja miten niitä voitaisiin vastaajien mielestä kehittää.  Teknisillä palveluilla tarkoitetaan esim. katuihin, jalankulku- ja pyöräteihin, liikenneturvallisuuteen, puistoihin, ympäristönsuojeluun, asuinympäristön viihtyvyyteen ja asiakaspalveluun liittyviä asioita. Saatuja vastauksia käytetään hyväksi muun muassa ensi vuoden määrärahojen käytöstä päätettäessä.

Kyselylomakkeen saaneet voivat vastata kyselyyn joko postittamalla täytetty kyselylomake tai internetin kautta. Tänä vuonna on ensimmäistä kertaa mahdollista vastata verkon kautta, millä halutaan saada nuoria vastaamaan entistä aktiivisemmin.
 
Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan palkintoja. Kolme onnekkainta vastaajaa voi valita joko yhden kuukauden voimassa olevan yleispysäköintitunnuksen, paikallisliikenteen 30 päivän näyttökortin tai 50 euron lahjakortin joko Sibeliustaloon tai Lahden kaupunginteatteriin.

Alustavat tutkimustulokset ovat käytettävissä marraskuun lopussa. Raportti on valmis vuoden loppuun mennessä. Tutkimuksen käytännön toteutuksesta vastaa Lahden ammattikorkeakoulun liiketalouden alan opiskelijat. 

Lahden kaupungin verkkosivuilta löytyy teknisten ja ympäristöpalvelujen vuoden 2014 arviointiraportti.

Lisätietoja:
tutkija Irja Henriksson
irja.henriksson@lahti.fi 
puh. 050 398 5148
Lahden kaupunki

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs