Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Teemaviikko kannustaa myös lahtelaisia pyöräilemään

Lahden kaupunki

Teemaviikko kannustaa myös lahtelaisia pyöräilemään

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2015 klo 08:03
Julkaisija: Lahden kaupunki

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 9.-17.5. myös Lahdessa. Teemaviikko pyörähtää käyntiin poliisin pyörähuutokaupalla, joka järjestetään lauantaina 9.5. kello 10.00 alkaen Lahden poliisilaitoksella osoitteessa Salininkatu 3.

Pyöräilyviikon pääteemana on tänä vuonna työmatkapyöräily iskulauseella "Ilo irti työmatkasta!". Näin halutaan innostaa entistä suurempi osa suomalaisista pyöräilemään työmatkansa.

– Työmatkapyöräily on paitsi tehokas tapa kasvattaa kuntoa, myös ympäristöystävällinen vaihtoehto. Pyörä on lyhyillä matkoilla myös usein nopein tapa liikkua, muistuttaa Lahden kaupungin kehityspäällikkö Saara Vauramo.

Lahdessa pyöräilyviikon teemaa nostetaan esiin tiistaina 12.5., kun keskustan Hakkapeliitta-patsaalla järjestetään Pyörällä töihin –tapahtuma. Aamun työmatkalaiset voivat poiketa aukiolla järjestettävälle Reilun kaupan aamiaiselle kello 7.30-9.00, jaossa on muun muassa Lahden pyörätiekarttaa ja pyörän satulasuojuksia.

Lauantaina 17.5. järjestetään ohjattu pyörälenkki. Yhteislähtö on kello 10.00 teatterin aukiolta. Reitti kulkee Levon hautausmaan ohi Villähteelle ja sieltä Lankilantien kautta Pennalaan ja edelleen Renkomäen kautta takaisin Lahden keskustaan tai satamaan. Retken järjestävät Royal Cycling Team ry ja Salpausselän Samoojat ry.

 

Lisätietoja:
Pyörällä töihin-päivä
Saara Vauramo
kehityspäällikkö
044 716 1585

 

Opastettu pyöräretki:
hannele.vuorio@gmail.com
helena.nurmio@gmail.com
Salpausselän Samoojat ry

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs