Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tätare samarbete mellan Rockskolan och Kuula-institutet

Vaasan kaupunki

Tätare samarbete mellan Rockskolan och Kuula-institutet

Pressmeddelande.
Publicerad: 10.10.2016 kl. 11:05
Utgivare: Vaasan kaupunki

Vasa stads Rockskola och Kuula-institutet har inlett höstterminen med nya samarbetsmodeller.

Nya samarbetsformer är bl.a. sånglektioner som Kuula-institutet erbjuder alla sångare i Rockskolan som en del av bandundervisningen. Dessutom utökas musikkännedomen hos Rockskolans och Kuula-institutets elever med den gemensamma föreläsningsserien Rockens historia.

I slutet av året ordnas en gemensam konsert och gemensamma föreläsningar och utbildningar kring t.ex. ljudåtergivning och spelningar.

En gemensam musikal nästa år

Nästa år blir samarbetet ännu tätare, då Rockskolans och Kuula-institutets elever ackompanjerar en ungdomsmusikal på Vaasan kaupunginteatteris stora scen. Musikalen är en del av programmet för Finlands 100-årsjubileum.

- Vi har båda vår egen kärnverksamhet, Kuula-institutet har grundläggande konstundervisning och Rockskolan ungdomsarbete. Med hjälp av samarbetet kan vi utveckla vår verksamhet för elevernas bästa, beskriver Kuula-institutets rektor Rolf Nordman.

Kuula-institutet som upprätthålls av Vasa stad är en musik- och dansläroanstalt, där man kan studera klassisk musik och rytmmusik samt klassisk balett och modern dans. Musiklekskolan och barndans ger musik- och dansfostran för småbarn. Rockskolan som upprätthålls av Vasa stads ungdomsservice ger undervisning i olika genrer och stilar inom rock- och popmusiken. 

Mer information ger:

Kuula-institutets rektor Rolf Nordman, tfn 06 325 3820, 040 554 5004, rolf.nordman@vasa.fi
Ungdomssekreteraren för kulturellt ungdomsarbete Kaisa Salo, tfn  040 753 9728, kaisa.salo@vasa.fi

Bilagor

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs