Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tärkeimmät muutokset Fölin liikenteessä talviaikataulukauden astuessa voimaan

Turun seudullinen joukkoliikenne

Tärkeimmät muutokset Fölin liikenteessä talviaikataulukauden astuessa voimaan

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2016 klo 11:17
Julkaisija: Turun seudullinen joukkoliikenne

Turun seudun joukkoliikenne Fölin talviaikataulut astuvat voimaan maanantaina 26.9.2016. Uusi aikataulukausi tuo mukanaan reittimuutoksia, uusia linjatunnuksia sekä muutoksia Kauppatorin pysäkkijärjestelyissä. Alla lueteltuna tärkeimmät muutokset.

Linja- ja reittimuutokset

Linja 1
Linjalla 1 alkaa liikennöinti sähköbusseilla talvikauden aikana. Linjan vuorotarjontaa Lentoasema - Satama -osuudella parannetaan lyhentämällä vuoroväliä 15 minuuttiin arkisin ja lauantaisin. Pyhäpäivinä on 30 minuutin vuoroväli. Sataman ja Kauppatorin väliä liikennöidään arkena ja lauantaina aamulla ja illalla 7-8 minuutin välein. Pyhäpäivinä ajetaan noin 10 minuutin vuorovälein laivojen ollessa Satamassa.


Littoinen
Littoisten liikennöinti järjestetään uudelleen talviaikataulujen tullessa voimaan. Linja 600 lakkautetaan ja tilalle perustetaan linjat 2B ja 2C, jotka ajavat Kohmon kautta Littoisiin. Linjat kulkevat Kohmosta Vanhalle Littoistentielle ja sieltä edelleen samalle reitille kuin linjalla 600 on ollut. Vuorotarjonta paranee samalla.


Linja 7
Linjan 7 pysäkki Kauppatorilla Kaarinan suuntaan siirtyy Eerikinkadulle tavaratalo Wiklundia vastapäätä pysäkille T32.


Linja 20
Linjan 20 reitti keskustassa muuttuu ja myös Kauppatorin lähtöpysäkki vaihtuu. Reitti Muhkurista tullessa on Maariankatu - Aurakatu - Kauppatori T10. Muhkuriin ajettaessa reitti on: Kauppatori T10 - Aurakatu - Eerikinkatu - Aninkaistenkatu jatkuen nykyistä reittiä.


Linja 221
Linjan 221 reitti Turun keskustan alueella muuttuu Raision suunnalta tultaessa. Samalla Kauppatorin lähtöpysäkki Kaarinaan siirtyy Eerikinkadulle tavaratalo Wiklundia vastapäätä pysäkille T32. Uusi reitti on Puutarhakatu - Humalistonkatu - Eerikinkatu - Kauppatori T32 jatkuen nykyistä reittiä.


Linjat 300 - 303
Linjojen 300 - 303 reitti Turun keskustassa muuttuu ja myös Kauppatorin lähtöpysäkki vaihtuu. Reitti on: nykyinen reitti - Maariankatu - Kauppiaskatu - Yliopistonkatu - Kauppatori T53. Kauppatorilta lähdettäessä ajetaan Aurakadulle, josta reitti jatkuu nykyisellään.


Linjat 700, 701 ja 703 - 709
Linjojen 700, 701, 703 - 709 reitti Kauppatorille muuttuu, kun Kauppatorin pysäkki siirtyy Eerikinkadulle. Reitti on Brahenkatu - Yliopistonkatu - Kauppiaskatu - Eerikinkatu - Kauppatori T32.


Linja 801
Linjan 801 reitti Turun keskustassa muuttuu, kun päätepysäkki siirtyy linja-autoasemalta Kauppatorille. Linja kulkee nykyiseltä reitiltään Eerikinkadulta Kauppatorille seuraavasti. Eerikinkatu - Brahenkatu - Yliopistonkatu - Kauppiaskatu - Eerikinkatu - Kauppatori T32. Kaarinaan ja Paraisille reitti Kauppatorilta kulkee Eerikinkadun kautta Aninkaistenkadulle nykyiselle reitille.


Kaarinan sisäinen liikenne
Kaarinan sisäinen linja K3 lakkautetaan ja linjan K5 lauantailiikenne lopetetaan arkiliikenteen säilyessä.

 

Palvelulinjojen reittimuutokset

Talviaikataulukauden käynnistyessä kaikkien kolmen Turun palvelulinjan reitteihin tehdään pieniä muutoksia. Muutokset ovat osa palvelulinjojen kehittämistyötä. Tarkoituksena on ollut karsia osuuksia, joilla matkustajamäärät ovat alhaisia, ja pyrkiä lisäämään reittien varrelle houkuttelevia kohteita.

Reittimuutosten myötä myös palvelulinjojen aikatauluissa tapahtuu pieniä muutoksia. Talviajan aikataulut voi jo tarkistaa aikataulut-sivulta. Uuden reitin ja aikataulun sisältäviä maksuttomia erillisaikatauluja on saatavilla palvelulinjojen busseista ja Joukkoliikenteen palvelutoimistosta syyskuun aikana.

Palvelulinja P1 tekee jatkossa Hippoksentieltä piston Kupittaa urheiluhallille. Linjalta poistetaan puolestaan Sepänkadun lenkki (osuus Sepänkatu – Sirkkalankatu – Vuorikatu – Luostarinkatu – Kaskenkatu – Sirkkalankatu – Vartiovuorenkatu).


Palvelulinjan P2 päätepysäkki siirretään kauppakeskus Skanssin eteen Itäkaarelle (pys. 349 Skanssi). Linjalta karsitaan Huhkolan lenkki.


Palvelulinjalle P3 tulee useampia muutoksia. Linja siirtyy Itäisen Rantakadun ja Stålarminkadun välisellä osuudella uudelle reitille: Itäinen Rantakatu – Unioninkatu – Stålarminkatu – Tervahovinkatu – Kupittaankatu. Linjalta myös poistetaan Mäntyrinteen ja Tonttumäen pistot sekä Petreliuksen kierto. Lisäksi Mälikkälästä kaupungin suuntaan lähtiessään linja kulkee jatkossa Asentajankadun kautta reittiä Asentajankatu – Kuninkojantie – Markulantie. Kaupungista Mälikkälän suuntaan reitti säilyy ennallaan.

 

Muutoksia Kauppatorin pysäkkijärjestelyissä

Kauppatorin pysäkkijärjestelyissä tapahtuu muutoksia talviaikataulukauden alkaessa 26.9.

Näkyvin muutos on uusi pysäkki T32, joka sijaitsee Wiklundin tavarataloa vastapäätä Eerikinkadulla. Sitä siirtyvät käyttämään linjat 7 ja 221 Kaarinaan, linjat 700, 701, 703–707 ja 709 Kaarinaan ja Paimioon sekä linja 801 Kaarinan Kuusistoon ja Paraisille. Linjan 801 lähtöpysäkki siirtyy siis linja-autoasemalta torille. Uusi pysäkki on kyseisten linjojen käytössä myös yöliikenteessä. Linjan 7 lähtöpysäkki Naantaliin säilyy ennallaan (T7), samoin linjan 221 lähtöpysäkki Ihalaan, Myllyyn ja Länsinummeen (T39).

Linja 20 Muhkuriin siirtyy käyttämään toripysäkkiä T10, joka on Aurakadulla Hansakorttelin edessä.

Linjat 300–303 Kuninkojalle ja Myllyyn, Ruskolle tai Vahdolle käyttävät jatkossa Yliopistonkadulla olevaa pysäkkiä T53. Samalla linja 210 siirtyy pysäkin verran taaemmas, pysäkille T51.

Littoisiin ja Littoisista kulkevat linjat 2B ja 2C käyttävät samoja toripysäkkejä kuin linjat 2 ja 2A. Pysäkkitunnukset ovat T33 (Länsinummen ja Liljalaakson suuntaan) ja T34 (Kohmon ja Littoisten suuntaan).

Linjoilla 20, 221, 300–303, 700, 701, 703–709 ja 801 pysäkkimuutokset aiheuttavat pieniä muutoksia reiteissä keskustan alueella.

 

Linja 601 Littoinen–Varissuo kokeilussa 26.9.-18.11.

Littoisten Palomäen ja Varissuon välillä ajetaan uutta linjaa 601 maanantaista 26.9.2016 alkaen. Linjaa ajetaan arkipäivisin ja sen aikataulu on sovitettu Varissuon koulujen lukujärjestyksiin. Reitti mukailee lakkautettavan linjan 600 reittiä siten, että päätepysäkkinä toimii Varissuon päätepysäkki Katteluksenkadulla.

Linjaa ajetaan kokeiluna 26.9.–18.11.2016. Jatkosta päätetään myöhemmin.

 

Lisätietoja:

Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto ja Rusko muodostavat yhtenäisen joukkoliikennealueen, Turun seudun joukkoliikenne Fölin. Fölin alueella on voimassa tasataksa, eli hinta on sama matkan pituudesta riippumatta. Koko alueella on voimassa samat liput, hinnat ja alennusryhmät. 

www.foli.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs