Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tarjolla monien mahdollisuuksien Hennala – ensimmäiset historialliset rakennukset tulossa myyntiin

Senaatti-kiinteistöt

Tarjolla monien mahdollisuuksien Hennala – ensimmäiset historialliset rakennukset tulossa myyntiin

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2015 klo 14:39
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Lahdessa sijaitseva Hennalan varuskunta-alue on tyhjentynyt sotilaista osana puolustusvoimauudistusta.  Tulevaisuuden Hennala on puistomainen asunto- ja työpaikka-alue, jonka vanhat kasarmit henkivät alueen historiaa. Hennalaa suunnittelevat yhteistyössä Senaatti-kiinteistöt, Lahden kaupunki ja Lahden seudun kehitys Ladec. Alueen ensimmäinen asemakaavamuutos on valmisteilla ja alue kaavoitetaan vaiheittain uuteen käyttöön.

Hennalassa on yhteensä 51 myyntiin tulevaa rakennusta, joille lähdetään etsimään uutta käyttötarkoitusta ja uusia omistajia. Alueen erikoisuutena on kolmisenkymmentä Venäjän vallan aikaista punatiilirakennusta.

Senaatti-kiinteistöt laittaa ensimmäisen erän Hennalan kasarmialueen rakennuksista myyntiin huomisesta 27.1. alkaen. Myyntiin tulee vuonna 1912 valmistunut, yksityiselle yritykselle vuokrattu upseerikerho ja sen ympärillä olevia rakennuksia, jotka soveltuvat esimerkiksi asuinrakennuksiksi tai työtiloiksi. Kiinteistöt myydään yhdessä tai erikseen.

Alueen pienemmät rakennukset on tarkoitus myydä suoraan sellaisenaan uusien omistajien kehitettäviksi. Kasarmeille ja muille suuremmille rakennuksille Senaatti-kiinteistöt hakee myöhemmin tänä vuonna yhteistyökumppaneita, joiden kanssa rakennuksille lähdetään kehittämään uutta käyttötarkoitusta

Kaikki kohteet myydään Senaatti-kiinteistöjen toimintatavan mukaisesti julkisella tarjouskilpailulla.  Myyntikohteista ilmoitetaan sanomalehdissä ja tarkemmat tiedot kohteista löytyvät www.senaattimyy.fi sivustolta. 

Lisätietoja:

Myytävät kohteet: myyntipäällikkö Asko Taskila, Senaatti-kiinteistöt, p. 0205 811 369
asko.taskila@senaatti.fi

Senaatti-kiinteistöt on valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntija, jonka tehtävänä on vastata myös valtion kiinteistövarallisuuden myynneistä. Senaatti-kiinteistöt on julkinen toimija, joka noudattaa myynneissä avointa ja syrjimätöntä menettelyä. Kohteet myydään pääsääntöisesti tarjousten perusteella.  Suoria hintaneuvotteluja Senaatti-kiinteistöt voi käydä vain kuntien kanssa.  Senaatti-kiinteistöjen hallitus päättää kaikista kiinteistökaupoista 5 miljoonaan euroon saakka. Sen jälkeen toimivalta siirtyy maan hallitukselle, ja yli 10 milj. euron kaupoista päättää eduskunta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs